Flux-stiri

Cât va mai dura criza gazelor din Europa

  • Gazele vor fi scumpe chiar și la încălzirea vremii.
  • Rusia a redus livrările, iar întreruperile nucleare din Franța pun la grea încercare rețelele electrice în cele mai reci luni ale anului.
  • Prețurile pentru vară au depășit 100 de euro pe megawatt-oră, cel mai mare nivel înregistrat vreodată.

Pentru a vedea cât de mult va dura criza energetică din acest an, este de ajuns o privire asupra piaței europene a gazelor naturale, scrie Bloomberg.

Prețurile la termen au devenit mai mult decât duble în ultima lună, iar traderii pariază că această criză fără precedent va dura până la începutul anului 2023. Gazele vor fi scumpe chiar și la încălzirea vremii. Prețurile pentru vară au depășit 100 de euro pe megawatt-oră în această săptămână, cel mai mare nivel înregistrat vreodată.

Europa se confruntă cu o criză energetică, în condițiile în care Rusia a redus livrările iar întreruperile nucleare din Franța pun la grea încercare rețelele electrice în cele mai reci luni ale anului. Și nu se întrevede nicio ușurare. Germania a declarat că Nord Stream 2, controversata conductă rusă, nu va fi aprobată în prima jumătate a anului 2022, o măsură care va menține probabil aprovizionarea limitată în perioada verii, când Europa are nevoie de gaz pentru a umple depozitele de stocare.

Tensiunile geopolitice dintre Rusia și Ucraina îi țin, de asemenea, pe comercianți pe muchie de cuțit, existând îngrijorări sporite cu privire la o posibilă invazie. La conferința sa de presă anuală de joi, președintele Vladimir Putin nu a menționat direct amenințarea unei acțiuni militare, dar a declarat că o extindere a Organizației Tratatului Atlanticului de Nord până la granițele Rusiei este inacceptabilă.

În timp ce o flotilă de tancuri de gaz natural lichefiat se îndreaptă în prezent spre Europa, regiunea va rămâne la mila piețelor globale pentru a se asigura că va continua să primească încărcături pe tot parcursul anului viitor.

The post Cât va mai dura criza gazelor din Europa appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code