Flux-stiri

Câți ani are cel mai în vârsta model de pe coperta Vogue. Femeia a stabilit un record

  • Vogue Philippines a dezvăluit că Apo Whang-Od este vedeta de pe coperta ediției din aprilie a revistei.
  • Femeia de 106 ani din Filipine este cea mai în vârstă persoană care a apărut vreodată pe prima pagină a revistei Vogue.
  • Whang-Od este artist tatuator și a perfecționat arta tatuajelor făcute cu mâna încă din adolescență, sub îndrumarea tatălui său.

Vogue Philippines a dezvăluit că Apo Whang-Od este vedeta de pe coperta ediției din aprilie a revistei, ceea ce îl face pe acest tatuator în vârstă de 106 ani din Filipine cea mai în vârstă persoană care a apărut vreodată pe prima pagină a revistei Vogue.
Whang-Od – cunoscută și sub numele de Maria Oggay – a perfecționat arta tatuajelor făcute cu mâna încă din adolescență, învățând sub îndrumarea tatălui său.

Aceasta locuiește în satul montan Buscalan, la aproximativ 15 ore nord de Manila, în provincia Kalinga, și este considerată cea mai veche mambabatok – sau tatuatoare tradițională Kalinga – din țară.

În trecut, tatuajele făcute de mână pe care Whang-Od le crează folosind doar un băț de bambus, un spin de la un pomelo, apă și cărbune, erau obținute de războinicii indigeni Butbut. Acum, vizitatorii internaționali care caută desenele geometrice care îi poartă semnătura reprezintă o mare parte din clientela ei.

„Vestită ca fiind ultima mambabatok din generația ei, ea a imprimat simbolurile tribului Kalinga – care semnifică puterea, curajul și frumusețea – pe pielea a mii de oameni care au făcut pelerinajul la Buscalan”, a scris Vogue Filipine într-o postare pe rețelele de socializare.
Arta poate fi transmisă doar rudelor de sânge, iar Whang Od și-a antrenat nepoatele Elyang Wigan și Grace Palicas timp de mai mulți ani.

Înainte de apariția lui Whang-Od în Vogue Filipine, recordul pentru cel mai vârstnic model de copertă Vogue era deținut de actrița Judi Dench, care a apărut pe coperta revistei British Vogue în 2020, la vârsta de 85 de ani.

Citește și:

The post Câți ani are cel mai în vârsta model de pe coperta Vogue. Femeia a stabilit un record appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 22 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code