Flux-stiri

Cazurile de variola maimuței din SUA ar fi mai multe decât raportează CDC

variola maimuțeivariola maimuței

  • Pentru multe dintre cazurile confirmate, oficialii din domeniul sănătății nu știu cum a contactat persoana respectivă virusul.
  • În multe privințe, SUA au renunțat testele pentru variola maimuței.
  • Joi, CDC a declarat că a efectuat 1.058 de teste pentru variola maimuței.

La prima vedere, epidemia de variola maimuței din SUA nu pare atât de gravă, în comparație cu alte țări. De la începutul epidemiei internaționale, în luna mai, SUA au înregistrat 201 cazuri. În schimb, Marea Britanie are aproape 800 de cazuri. Spania și Germania au ambele peste 500.

În SUA, numărul oficial de cazuri este înșelător, spun Makofane și alți oameni de știință pentru NPR. Epidemia este mai mare – poate mult mai mare – decât sugerează numărul de cazuri. Pentru multe dintre cazurile confirmate, oficialii din domeniul sănătății nu știu cum a contactat persoana respectivă virusul. Cei infectați nu au călătorit și nici nu au intrat în contact cu o altă persoană infectată. Acest lucru înseamnă că virusul se răspândește în unele comunități și orașe, în mod criptat.

„Faptul că nu putem reconstrui lanțul de transmitere înseamnă că probabil ne lipsesc multe verigi din acest lanț”, spune Jennifer Nuzzo, epidemiolog la Universitatea Brown. „Asta înseamnă că acele persoane infectate nu au avut ocazia să primească medicamente care să le ajute să se recupereze mai repede și să nu dezvolte simptome severe”.

„Dar înseamnă, de asemenea, că este posibil ca ei să răspândească virusul fără să știe că sunt infectați”, adaugă ea. „Nu avem nicio idee despre amploarea epidemiei de monkeypox din SUA”, spune biologul Joseph Osmundson de la Universitatea din New York.

De ce sunt detectate atât de puține cazuri?

În multe privințe, SUA au renunțat testele pentru variola maimuței. În întreaga națiune, agențiile de sănătate publică efectuează prea puține teste – mult prea puține, spune Osmundson. „Oficialii de stat refuză testarea oamenilor, deoarece folosesc o definiție îngustă a variola maimuței pentru a decide cine primește un test. Ei testează doar un număr foarte restrictiv de cazuri”.

Să luăm ca exemplu omul pe care îl cunoaște Makofane. În cele din urmă, după ce a consultat mai mult de patru medici, bărbatul găsește în cele din urmă un activist care încearcă să extindă testarea. Activistul îl pune pe bărbat în legătură cu un medic care comandă un test prin intermediul unei companii private (care lucrează pentru a produce un test comercial.) Rezultatul: Este pozitiv. Are variola maimuței.

Makofane spune că situația testelor în acest moment este atât de „abisală” în SUA încât și-a lansat propriul studiu, numit RESPND-MI, pentru a-și da seama de prevalența variolei maimuțelor în New York și pentru a ajuta prietenii să împărtășească informații despre variolă.

CDC nu a vrut să divulge pentru NPR câte teste au fost efectuate în întreaga țară și nici agenția nu va spune unde este probabil să aibă loc transmiterea comunitară în SUA (NPR a trimis un e-mail agenției de mai multe ori cu privire la aceste întrebări, dar persoana responsabilă cu presa a refuzat să comenteze sau să ofere un interviu).

Joi, CDC a declarat pentru New York Times că a efectuat 1.058 de teste pentru variola maimuței. Cu toate acestea, nu este clar câte dintre aceste teste sunt duplicate pentru aceeași persoană. Iar mai multe surse implicate în testarea variolei maimuței se îndoiesc că agenția a testat atât de multe cazuri. O sursă a declarat pentru NPR că, începând de vinerea trecută, CDC a testat aproximativ 300 de cazuri. La acel moment, aproximativ 100 dintre aceste teste au fost pozitive, ceea ce înseamnă o rată de pozitivitate de peste 30%.

Când a început epidemia, luna trecută, CDC a ajutat rapid la stabilirea de teste în aproximativ 70 de laboratoare de stat și locale din întreaga țară. Spre deosebire de cazul COVID, agenția avea deja un test dezvoltat și gata de a fi trimis laboratoarelor.

„Ar trebui să sărbătorim această investiție anterioară”, spune Nuzzo. „Asta înseamnă pregătire”.

Un sistem de testare ineficient

Pe măsură ce nevoia de testare a crescut – și boala a devenit mai frecventă decât au prevăzut inițial oficialii – sistemul de testare înființat de CDC a încetat să mai funcționeze bine deoarece, de fapt, îi descurajează pe medici să solicite un test pentru variola maimuței.

Furnizorii trebuie să se străduiască să comande un test. Ei trebuie să primească permisiunea și instrucțiunile de la laboratoarele locale sau de stat, spune Nuzzo. Procesul este greoi și adesea consumator de timp. Uneori, un medic trebuie să stea ore întregi la telefon.

„Acesta este cu adevărat blocajul care ne îngrijorează”, spune ea. „Trebuie să aruncăm o plasă mai largă cu testele pentru a găsi infecțiile care ne scapă. Iar acest lucru este foarte greu de realizat dacă facem ca pentru furnizorii de servicii medicale să fie greoi și dificil să solicite un test în cursul zilelor lor aglomerate.”

Nuzzo spune că CDC și departamentele locale de sănătate trebuie să elimine barierele din calea testării. „De asemenea, vreau să fac testele mai ușoare și mai răspândite, astfel încât toți medicii să simtă că pot testa un pacient. Orice pacient cu o erupție suspectă”. Medicii și asistentele trebuie să înțeleagă mai bine cum arată de fapt variola maimuței la pacienți. Este diferit de ceea ce apare în manualele de medicină. Se poate prezenta ca multe alte boli, inclusiv herpesul, sifilisul și cancerul de colon.

„Infecțiile au fost găsite în mare parte la bărbații care fac sex cu bărbați, care pot căuta de obicei îngrijire la o clinică de sănătate sexuală”, explică Nuzzo. „Acei furnizori pot fi deosebit de bine educați acum cu privire la variola maimuței și pot fi mai dispuși să trimită o probă pentru testare. Dar este posibil să nu vedem acest nivel de educație”.

The post Cazurile de variola maimuței din SUA ar fi mai multe decât raportează CDC appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code