Flux-stiri

CDC aprobă vaccinurile COVID pentru copiii care au vârsta între șase luni și cinci ani

vaccinare copiivaccinare copii

  • Părinții își pot vaccina acum copiii cu vârste cuprinse între 6 luni și 5 ani cu vaccinurile Pfizer-BioNTech sau Moderna pentru a-i proteja mai bine împotriva COVID-19.
  • Un grup independent de consilieri ai Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA a votat sâmbătă pentru a recomanda vaccinarea tuturor copiilor din această grupă de vârstă.
  • Directorul CDC, Dr. Rochelle Walensky, a aprobat rapid recomandarea, ultimul pas înainte ca vaccinurile să poată fi distribuite.

Directorul Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, Dr. Rochelle Walensky, a aprobat sâmbătă recomandarea unui comitet consultativ ca vaccinurile Pfizer și Moderna COVID-19 să fie aprobate pentru copiii cu vârste cuprinse între șase luni și cinci ani, relatează CBS News.

Aprobarea CDC a fost ultimul pas pentru ca vaccinurile să ajungă în brațele micuților, după ce vineri Food and Drug Administration (FDA) a autorizat vaccinurile COVID pentru copii.

CDC a precizat într-o declarație că „toți americanii cu vârste de 6 luni și mai mari sunt acum eligibili pentru vaccinare și că toți copiii, inclusiv cei care au avut deja COVID-19, ar trebui să se vaccineze”.
Vaccinul Moderna va fi administrat copiilor mici sub forma a două injecții de un sfert de cantitate la o lună distanță, în timp ce vaccinul Pfizer-BioNTech va fi administrat în trei doze – fiecare cu o zecime din puterea celor administrate adulților – pe parcursul a 11 săptămâni.

Majoritatea părinților nu par deosebit de dornici să își vaccineze micuții. Un sondaj realizat de Kaiser Family Foundation a constatat că doar 18% dintre părinții cu copii sub cinci ani plănuiau să-și vaccineze copiii cât mai curând posibil.

Distribuirea vaccinurilor pediatrice pentru acești copii mai mici a început în toată țara și va fi disponibilă în mii de cabinete pediatrice, farmacii, centre de sănătate calificate la nivel federal, departamente locale de sănătate, clinici și alte locații în această săptămână. Copiii din această grupă de vârstă mai mică pot fi vaccinați cu oricare dintre vaccinurile disponibile (fie Moderna, fie Pfizer-BioNTech). Părinții se pot adresa medicului, asistentei, farmaciei locale sau departamentului de sănătate sau pot vizita vaccines.gov pentru a vedea unde sunt disponibile vaccinurile pentru copii.    

The post CDC aprobă vaccinurile COVID pentru copiii care au vârsta între șase luni și cinci ani appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code