Flux-stiri

Thailanda oferă undă verde canabisului. Pacienții se vor aproviziona mai ieftin în această țară

canabiscanabis

  • Relaxarea restricțiilor din Thailanda nu a însemnat o libertate totală.
  • Săptămâna trecută au intrat în vigoare noi reglementări care interzic fumatul de canabis în public, precum și vânzarea acestuia persoanelor sub 20 de ani, femeilor însărcinate și mamelor care alăptează.
  • O cultură legală și locală ar însemna o aprovizionare mai sigură cu aceste produse – un lucru bun atâta timp cât pacienții știu cum să le folosească.

Pentru Jiratti Kuttanam, relaxarea restricțiilor privind canabisul în Thailanda a însemnat mai presus de toate un singur lucru – o aprovizionare mai ieftină cu produsele pe care le folosește pentru a gestiona durerile și bolile cauzate de tratamentele pentru cancerul de sân.

Săptămâna trecută, Thailanda a devenit prima țară asiatică care a legalizat cultivarea și consumul privat de marijuana, o măsură despre care autoritățile au declarat că va stimula agricultura, oferindu-le fermierilor o nouă și valoroasă cultură comercială. Jiratti, în vârstă de 42 de ani, a declarat că ea și alți pacienți vor simți beneficiile și mai aproape de casă de acum înainte.

Marijuana medicală este legală în Thailanda din 2018, dar înainte de schimbarea legii, ea a trebuit să se bazeze pe importurile străine scumpe. Unii pacienți au mers la dealeri ilegali. Mugurii de canabis importați obișnuiau să coste până la 20 de dolari pe gram, dar prețurile s-au înjumătățit de atunci, a spus Jiratti.

„Am luat canabis în mod regulat pentru a nu mai simți durerea”, a spus ea în timp ce mărunțea și fierbea frunze de marijuana pentru a face un ceai infuzat, umplându-și apartamentul de un dormitor din Bangkok cu mirosul său distinctiv.

Ea a fost diagnosticată cu cancer de sân în stadiu avansat în urmă cu cinci ani. Doi ani mai târziu a început să folosească ulei de canabis și alte produse pentru a ușura durerea, vărsăturile, oboseala și anxietatea de care suferea după chimioterapie.

O recoltă legală și locală ar însemna o aprovizionare mai sigură cu aceste produse – un lucru bun atâta timp cât pacienții știu cum să le folosească, a spus ea.

„Cred că este nevoie de educație. Trebuie să studiezi cum să o folosești … în modul corect. Poate fi dăunătoare. Poate fi și periculos, să știți”. Relaxarea restricțiilor din Thailanda nu a însemnat o libertate totală. Săptămâna trecută, au intrat în vigoare noi reglementări care interzic fumatul canabisului în public, precum și vânzarea acestuia persoanelor sub 20 de ani, femeilor însărcinate și mamelor care alăptează.

The post Thailanda oferă undă verde canabisului. Pacienții se vor aproviziona mai ieftin în această țară appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code