Flux-stiri

Ce impact are conflictul din Ucraina asupra afacerilor la nivel global

Industria aviatică, în criză. CEO Qatar Airways: „E absolut necesar ca guvernele să susțină companiile”Industria aviatică, în criză. CEO Qatar Airways: „E absolut necesar ca guvernele să susțină companiile”

  • Atacul Rusiei asupra Ucrainei o să aibă un impact în economia globală.
  • Criza militară a provocat companiile locale să răspundă la noi riscuri privind siguranţa angajaţilor.
  • Conflictul militar din Ucraina generează riscuri asupra economiilor globale, care se confruntă cu o creştere a inflaţiei.

Companiile multinaţionale care au prezenţă în Rusia şi în Ucraina au o expunere limitată la aceste ţări, având în vedere dimensiunea relativ mică a celor două ţări, cu toate acestea efectele se vor resimţi. Mai mult, conflictul militar din Ucraina generează riscuri asupra economiilor globale, care oricum se confruntă cu o creştere a inflaţiei.

Atacul Rusiei asupra Ucraina nu repezintă un risc doar pentru economiile locale, iar efectele se vor simţi şi în economia globală. Criza militară a provocat companiile locale să răspundă la noi riscuri privind siguranţa angajaţilor, cât şi rezvolvarea problemelor de pe lanţul de aprovizionare, scrie Wall Street Journal.

Companiile multinaţionale care au prezenţă în Rusia şi în Ucraina au o expunere limitată la aceste ţări, având în vedere dimensiunea relativ mică a celor două ţări, cu toate acestea efectele se vor resimţi. Mai mult, conflictul militar din Ucraina generează riscuri asupra economiilor globale, care oricum se confruntă cu o creştere a inflaţiei.

Companii engleze, americane sau olandeze din industria de petrol şi gaze precum sunt BP, Shell şi Exxon Mobil, care au investiţii masive în Rusia, ar putea fi expuse la sancţiunile economice sau perturbările de pe piaţa din Rusia.

Companiile și-au închis fabricile din Ucraina

De asemenea, companii care au unităţi de producţie în Ucraina precum producătorul danez de bere Carlsberg, gigantul alimentar elveţian Nestlé  şi producătorul de ţigări Davidoff Imperial Brands, şi-au închis fabricile de pe teritoriul ucrainean.

Volkswagen, Renault şi Stellantis, proprietarul mărcilor Dodge şi Jeep, care au fabrici în Rusia, îşi menţin unităţile de producţie deschise, însă sunt în alertă pentru eventuale perturbări. Stellantis a spus că este pregătită să schimbe sau să limiteze producţia vehiculelor sale în Rusia dacă sancţiunile occidentale perturbă operaţiunile sale.

Totodată, Ucraina se bazează într-o mare măsură pe medicamentele din străinătate, astfel, în 2020,  medicamentele şi vaccinurile importate aveau o valoare de 2,5 miliarde de dolari, potrivit datelor comerciale ale Naţiunilor Unite, arată WSJ.

De asemenea, companiile agricole americane care operează în Ucraina şi-au închis birourile din ţară ca răspuns la atacul Rusiei. Archer Daniels Midland, companie din sectorul agricol, a încetat să mai opereze unităţile sale din Ucraina, unde compania avea peste 630 de angajaţi. Compania are în Ucraina o fabrică de zdrobire a seminţelor oleaginoase în Chornomorsk, un terminal de cereale în portul Odessa, şase silozuri de cereale şi un birou comercial la Kiev.

The post Ce impact are conflictul din Ucraina asupra afacerilor la nivel global appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code