Flux-stiri

Refugiații ucraineni se pot angaja în România pe o perioadă de 9 luni, fără să aibă nevoie de aviz pentru angajare

  • Peste 118.000 de ucraineni au intrat în România.
  • 70.000 dintre ucraineni au părăsit România, iar 1.000 au cerut azil.
  • România ar putea integra ucrainenii pe piața muncii.
  • România are un deficit de forță de muncă de 500.000 de persoane.
  • România a mărit de patru ori contingentul de străini.
  • Best Jobs a introdus o categorie de joburi pentru ucraineni.

Pentru ucraineni, drumul către o nouă viață trece prin România. Peste 118.000 de ucraineni au intrat la noi în țară de când a izbucnit războiul, iar 70.000 au părăsit deja țara, anunță autoritățile de la noi.

Un număr de 118.461 de cetățeni ucraineni au intrat în țară. 70.026 au părăsit țara, 1.070 au cerut azil și 476 se află în centrele de azil.

Peste 1.000 de persoane au cerut deja azil, iar 476 se află in centre speciale. 18.000 dintre ei sunt minori. Mulți dintre cei care au venit în România ar putea fi integrați pe piața muncii. Firmele de recrutare spun că România are un deficit de forță de muncă de 500.000 de persoane. Pe fondul acestei crize, Guvernul aprobase un contingent de străini din afara Uniunii Europene -100.000 de persoane, adică de patru ori mai mare decât în anii precedenți.

Un studiu al Price Waterhouse Coopers din 2019, spunea că firmele pierd, anual, din cauza lipsei de forță de muncă, 7 miliarde de euro.

Pentru a-i ajuta pe refugiați să se integreze mai ușor, platforma de recrutare Best Jobs introduce o categorie de „Joburi prietenoase pentru ucraineni”. Cetățenii din Ucraina se pot angaja la noi în țară pe o perioadă de nouă luni, fără a avea nevoie de aviz pentru angajare. Ei pot căpăta statutul de refugiat și pot avea acces la asigurări sociale și medicale.

The post Refugiații ucraineni se pot angaja în România pe o perioadă de 9 luni, fără să aibă nevoie de aviz pentru angajare appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code