Flux-stiri

Andrei Baciu, noul coordonator al campaniei naționale de vaccinare. Valeriu Gheorghiță va fi comandantul spitalului SRI

 • Valeriu Gheorghiță nu mai este coordonatul campaniei de vaccinare.
 • Valeriu Gheorghiță va fi comandantul spitalului Prof. Dr. Agrippa Ionescu.
 • Andrei Baciu va coordona campania de vaccinare din România.
 • În România, sunt vaccinați cu schema completă 8.066.351 de oameni.

Valeriu Gheorghiță nu mai este șeful campaniei de vaccinare. Înainte de campanie, era medic infecționist la Spitalul Militar din București. Acum, merge director la Spitalul de Urgență „Agrippa Ionescu”, cunoscut ca spitalul SRI. În locul lui Gheorghiță vine secretarul de Stat în ministerul Sănătății, medicul Andrei Baciu, care l-a secundat pe toată durata campaniei.

Colonelul Gheorghiță a fost pus în fruntea comitetului Național de Vaccinare, ca să organizeze o campanie eficientă. A plecat pe un drum necunoscut. A avut vaccin, dar a trebuit să organzieze centrele de vaccinare, să convingă medicii de familie să se implice în campanie și, cea mai grea misiune, să îi convingă pe nehotărâți și antivacciniști că serurile anticovid le pot salva viața. Opt milioane de români s-au vaccinat până acum – cât ar fi trebuit să fie undeva în luna august. Dacă îi luăm în calcul și pe cei trecuți prin boală și Omicron – suntem, totuși, la adăpost.

Discuție:

 • Campania de vaccinare a fost gestionată, de fapt, de secretariatul general al guvernului.
 • De cumpararea vaccinului s-a ocupat Ministerul Sănătății, nici acum nu știm cine din MS.
 • Ne amintim că luni de zile salariile celor care au lucrat în centrele de vaccinare nu au fost plătite.
 • De înființarea centrelor de vaccinare au răspuns prefecturile.
 • Vaccinul nu a reuțit totusi, să ajungă, la sate. Când au început să circule caravanele au facut mare tam-tam în comunele de lângă București. În România profundă nu a ajuns vaccinul.
 • Nici nu au fost alocați bani pentru o campanie de comunicare eficientă. Cîțu s-a facut el un clip. Și nu uităm că, de câte ori ne spunea cum să ieșim din pandemie, ne trimitea la vaccin.
 • Au băgat și vouchere și au făcut și loterie, dar foarte târziu, când campania era deja un esec.
 • Ar fi putut Gheorghiță gestiona mai bine? Nu știm. Că a avut și de gestionat logistic și de comunicat, a vorbit foarte mult despre vaccin, la toate televiziunile.

The post Andrei Baciu, noul coordonator al campaniei naționale de vaccinare. Valeriu Gheorghiță va fi comandantul spitalului SRI appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code