Flux-stiri

Ce impact va avea carantina impusă în China asupra prețurilor materiilor prime

cuprucupru

  • Prețurile materiilor prime au crescut în ultimele luni din cauza mai multor factori.
  • Unii analiști prezic că ultima rundă de izolare din China ar putea duce la o scădere a cererii pentru principalele metale.
  • Din cauza influenței Chinei pe piețele de metale, în special, scăderea cererii ar putea contribui, de asemenea, la readucerea prețurilor principalelor mărfuri.

Invazia Rusiei în Ucraina a provocat unde de șoc pe piețele mondiale ale metalelor. Cererea chineză nu a dispărut și nici nu s-a diminuat. În schimb, atracția masivă a acestei țări asupra prețurilor metalelor a trecut doar pe un loc secundar. Metalele de bază energo-intensive, precum aluminiul și zincul, au fost impulsionate de costurile europene ale energiei. Cuprul, pe de altă parte, s-a tranzacționat în mare parte lateral, în timp ce piața din China încă nu are o direcție.

Datele recente ale PMI și datele flash sugerează că consumul chinezesc este în scădere, iar comenzile noi se epuizează. Acest lucru vine în urma veștii că Beijingul ar putea fi dispus să permită scăderea ratelor de creștere pentru a evita acumularea de noi datorii. China încearcă, de asemenea, să abordeze problemele generalizate din sectorul său imobiliar.

Capital Economics, observatori veterani ai Chinei, a publicat mai multe rapoarte pe această temă. Acestea par să prezinte o imagine a încetinirii cererii industriale, a serviciilor care suferă din cauza noilor blocaje COVID și a provocărilor din sectorul imobiliar.

De fapt, raportul CE din 1 aprilie a avertizat în mod specific asupra unei scăderi puternice a indicelui PMI oficial neproductiv de la 51,6 la 48,4. Aceasta ar fi cea mai mică cifră din august și este mult mai slabă decât sperau majoritatea celor din industrie.

Scăderea cererii din China este aproape în întregime rezultatul scăderii puternice a indicelui serviciilor de la 50,5 la 46,7. În momentul în care Beijingul a reimpus restricții de circulație și carantina, consumatorii au devenit mai prudenți. În plus, activitatea industrială chineză a atins în martie un minim al ultimelor cinci luni. Aceasta a fost cu o lună întreagă înainte ca blocarea Shanghaiului să intre oficial în vigoare. În absența unui miracol, aprilie va fi probabil mult mai rău.

The post Ce impact va avea carantina impusă în China asupra prețurilor materiilor prime appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code