Flux-stiri

Cel mai mare brad a luminat Vaticanul

  • La Vatican a fost inaugurat cel mai mare brad de Crăciun.
  • Bradul are 113 ani, 28 de metri și opt tone.

Tradiționalul brad de la Vatican a fost aprins vineri seara în centrul pieței „Sf. Petru”. Din cauza ploii, spectacolul de lumini a avut loc la finalul ceremoniei, desfășurată în incinta sălii Paul al IV-lea. 35 de voluntari au participat la împodobirea bradului care are 600 de globuri deosebite.

Arborele de 113 ani, 28 de metri și opt tone provine din Andalo, o zonă din nordul Italiei. La sfârșitul Crăciunului, bradul va fi folosit pentru confecționarea unor obiecte, care vor fi mai târziu vândute în cadrul unei licitații caritabile. Profitul obținut va fi donat ONG-ului Agapo, o asociație de părinți a căror copii suferă de cancer.

Pina Belmonte și Pablo nu au ținut cont de ploaia de afară și au ieșit să vadă bradul aprins cu luminițe: „Ca în fiecare an, bradul de Crăciune arată minunat. Este un simbol al speranței în vremuri dificile marcate de pandemie”.

„Când am ajuns aici s-au aprins luminile și mi s-a părut de-a dreptul superb”, spune Pablo Fernandez, turist.

The post Cel mai mare brad a luminat Vaticanul appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 9 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code