Flux-stiri

Cel puțin 4 morți în urma unei explozii la un hotel din centrul Havanei

  • Televiziunea de stat cubaneză a declarat că explozia s-a soldat cu patru morţi şi mai mulţi răniţi.
  • Fotografiile din Granma, cotidianul oficial al Partidului Comunist, au arătat imagini ale hotelului cu mai multe etaje, cu pereţii aparent aruncaţi în aer.
  • Hotelul fusese pregătit pentru o redeschidere post-pandemie în patru zile, potrivit paginii oficiale de Facebook.

O explozie puternică s-a produs vineri într-un cunoscut hotel din centrul Havanei, distrugând câteva erale pe partea laterală a clădirii. Cel puţin patru persoane au murit, au anunţat martorii şi presa de stat cubaneză, citată de Reuters.

Preşedintele Miguel Diaz-Canel a vorbit de la locul dezastrului la televiziunea cubaneză şi a declarat că explozia de la Hotelul Saratoga nu a fost provocată de o bombă. Preşedintele a adăugat că o scurgere de gaz pare a fi cea mai probabilă cauză.

Televiziunea de stat cubaneză a declarat că explozia s-a soldat cu patru morţi şi mai mulţi răniţi.

Fotografiile din Granma, cotidianul oficial al Partidului Comunist, au arătat imagini ale hotelului cu mai multe etaje, cu pereţii aparent aruncaţi în aer.

Un martor Reuters a văzut fum şi flăcări ieşind din clădire. Poliţia şi echipele de salvare s-au adunat în zonă, izolând punctele cheie şi clădirile din apropiere, inclusiv clădirea istorică Capitolio.

Hotelul în stil neoclasic a fost reabilitat de o companie britanică după căderea Uniunii Sovietice şi a fost considerat timp de mai mulţi ani locul unde se duceau oficialii guvernamentali şi celebrităţile în vizită. Recent, îşi pierduse o parte din strălucire odată cu deschiderea unor noi hoteluri în Havana, dar era în continuare o locaţie de cinci stele.

Hotelul fusese pregătit pentru o redeschidere post-pandemie în patru zile, potrivit paginii oficiale de Facebook.

The post Cel puțin 4 morți în urma unei explozii la un hotel din centrul Havanei appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 8 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code