Flux-stiri

CEO-ul Moderna: Este „rezonabil” să credem că ne aflăm în faza finală a pandemiei

  • Directorul general al Moderna, Stephane Bancel, a declarat că este „rezonabil” să credem că s-ar putea să ne apropiem de fazele finale.
  • El a mai spus că există un alt „scenariu de 20% în care vom vedea o următoare mutaţie, care va fi mai virulentă decât omicron”.
  • Unele studii au arătat că, deşi varianta Omicron pare mai contagioasă, în general nu produce îmbolnăviri la fel de grave ca tulpina Delta.

Directorul general al Moderna, Stephane Bancel, a declarat că este „rezonabil” să credem că s-ar putea să ne apropiem de fazele finale ale pandemiei, scrie CNBC.

„Cred că este un scenariu rezonabil”, a declarat el la emisiunea „Squawk Box Asia”, când a fost întrebat despre opiniile potrivit cărora pandemia Covid-19 ar putea fi acum în stadiile finale.

„Există o şansă de 80% ca, pe măsură ce Omicron evoluează sau virusul SARS-COV-2 evoluează, să vedem virusuri din ce în ce mai puţin virulenţi”, a spus el miercuri.

El a mai spus că există un alt „scenariu de 20% în care vom vedea o următoare mutaţie, care va fi mai virulentă decât Omicron”.

„Cred că am fost norocoşi că Omicron nu a fost foarte virulent, dar totuşi vedem mii de oameni care mor în fiecare zi pe planetă din cauza lui”, a spus el.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, în ultimele şapte zile au fost raportate 15,47 milioane de cazuri noi la nivel mondial şi 73.162 de decese în aceeaşi perioadă.

Unele studii au arătat că, deşi varianta Omicron pare mai contagioasă, în general nu produce îmbolnăviri la fel de grave ca tulpina Delta.

Şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a avertizat în ianuarie că este periculos să se presupună că pandemia se apropie de final. De fapt, el a spus că „nu este nici pe departe încheiată” şi a avertizat că vor apărea probabil noi variante pe măsură ce omicron se răspândeşte rapid pe glob.

Consilierul medical şef al Casei Albe, Anthony Fauci, a declarat, de asemenea, luna trecută, că este încă o „întrebare deschisă” dacă varianta omicron va marca ultimul val al pandemiei.

The post CEO-ul Moderna: Este „rezonabil” să credem că ne aflăm în faza finală a pandemiei appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor
Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code