Flux-stiri

Cereale furate din Ucraina, transportate de nave rusești, ajung în Siria

  • Autorităţile ucrainene au estimat, la începutul acestei luni, că forţele ruseşti din zonele ocupate au confiscat peste 400.000 de tone de cereale.
  • Furturile de cereale ameninţă recolta din acest an în Ucraina, care este una dintre cele mai importante ţări producătoare de cereale din lume.
  • Pentru Rusia, cerealele sunt o marfă atractivă. Preţul grâului este de aproximativ 400 de dolari pe tonă pe pieţele mondiale şi a crescut brusc în acest an.

Noi imagini din satelit arată că o navă rusească plină de cereale presupus a fi furate din fermele ucrainene a ajuns în portul sirian Latakia, pentru a doua oară în ultimele patru săptămâni, relatează CNN.

Noile imagini, furnizate de Maxar Technologies, arată Matros Pozynich la Latakia, pe 27 mai.

Aceasta este una dintre cele trei nave care au încărcat cereale în portul Sevastopol din Crimeea de la invazia rusă în Ucraina. A fost văzută ultima dată în Sevastopol la 19 mai şi a fost urmărită ulterior în timp ce traversa strâmtoarea Bosfor şi spre sud de-a lungul coastei turceşti. Se estimează că nava poate transporta aproximativ 30.000 de tone de cereale.

Nava soră a lui Matros Pozynich a încărcat, de asemenea, cereale la Sevastopol în ultimele două săptămâni.

CNN a raportat anterior că au fost văzute convoaie de camioane care transportau cereale de la ferme şi silozuri din sudul Ucrainei în Crimeea. Autorităţile ucrainene au estimat, la începutul acestei luni, că forţele ruseşti din zonele ocupate au confiscat peste 400.000 de tone de cereale.

Furturile de cereale ameninţă recolta din acest an în Ucraina, care este una dintre cele mai importante ţări producătoare de cereale din lume.

Pentru Rusia, cerealele sunt o marfă atractivă. Preţul grâului este de aproximativ 400 de dolari pe tonă pe pieţele mondiale şi a crescut brusc în acest an.

The post Cereale furate din Ucraina, transportate de nave rusești, ajung în Siria appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code