NEWSNET

Flux-stiri

Certificatul de vaccinare, obligatoriu la restaurant. Propunerea premierului Cîțu

RestaurantRestaurant

  • Certificatul de vaccinare ar putea deveni obligatoriu la restaurant.
  • Anunțul a fost făcut de premierul Florin Cîțu.
  • Unii patroni de restaurante cred că această măsură este cea mai potrivită.

Valul 4 al pandemiei provoacă incertitudini în rândul celor din domeniul HoReCa. Dar acum, România vrea să împrumute modelul altor țări și să introducă certficatul verde pentru accesul în localuri. Este propunerea premierului Cîțu, care spune că nu vrea să închidă blocheze economia și astfel să vină în ajutorul patronilor de restaurante.

Nu vreau să mai închidem activitățile economice peste trei la mie, și atunci, ca să rămână deschise astfel de activități, trebuie să existe o monitorizare. Certificatul verde se poate verifica prin acel cod QR, este una dintre propuneri, ca aceste activități să rămână deschise, dar pe baza acestui certificat verde“, a spus Florin Cîțu.

Așa cum era de așteptat, antreprenorii au păreri împărțite. Unii patroni de restaurante cred că această măsură este cea mai potrivită.

Dacă așa o să se ajungă să terminăm cu pandemia atunci ne conformăm, ce să facem?“, reacționează cineva.

Alții, în schimb, cred că din cauza numărului mic de persoane vaccinate, vor pierde clienți. Sau, pur și simplu, nu văd utilitatea acestei măsuri.

„Orice restricție asupra domeniului ne afectează, nu știu dacă e cea mai bună soluție, cu siguranță o să se reducă numărul clienților“, spune Oana Iliescu, manager Trattoria Della Nona.

Eu vreau să-mi răspundă în următorul fel. Care este treaba cu certificatele astea de vaccinare? Pentru spații care sunt deschise, gen terase, să ne înțelegem, nu e cazul. Eu operez cu zeci de mii de oameni pe spații deschise și n-a fost nimeni, nici anul trecut, nici anul ăsta, bolnav de așa ceva“, spune ea.

Pentru multe state europene certificatul verde a devenit obligatoriu, ceea ce a dus la creșterea numărului de persoane vaccinate.

The post Certificatul de vaccinare, obligatoriu la restaurant. Propunerea premierului Cîțu appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor
Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code