Flux-stiri

China a cerut Rusiei ca războiul să fie amânat până după Jocurile Olimpice

  • La începutul lunii februarie, câțiva oficiali de rang înalt din China au cerut Rusiei să amâne invadarea Ucrainei până în momentul finalizării Jocurilor Olimpice.
  • China ar fi știut de planul lui Putin de a invada Ucraina.
  • Rusia și China au format o propunere împotriva NATO.

China ar fi știut de planul lui Putin, dar China a cerut Rusiei ca războiul să fie amânat după Jocurile Olimpice, relatează Reuters. La începutul lunii februarie, câțiva oficiali chinezi de rang înalt au discutat cu înalții oficiali ruși despre invadarea Ucrainei, conform New York Times, citând un raport al serviciilor de informații occidentale.

Mai mult decât atât, publicația a mai menționat că, potrivit serviciilor de informații, China cunoștea anumite amănunte legate de invazia Rusiei, înainte ca evenimentul să înceapă.

Afirmațiile menționate în rapoartele relevante sunt speculații fără niciun fel de bază și sunt menite să schimbe vina și să defăimeze China”, a spus Liu Pengyu, un purtător de cuvânt al Ambasadei Chinei la Washington.

Rusia și China au format o alianță împotriva NATO

Pe data de 4 februarie, Putin și Xi Jinping s-au întâlnit chiar la începutul Jocurilor Olimpice, atunci când au încheiat un parteneriat. Cele două țări au format o alianță împotriva extinderii NATO. Cele două state s-au declarat „serios îngrijorate” de pactul de securitate Aukus dintre SUA, Marea Britanie și Australia.

China s-a alăturat Rusiei pentru a se opune continuării extinderii NATO, în timp ce cele două țări se apropie una de cealaltă în fața presiunilor occidentale. Moscova și Beijingul au emis o declarație în care au prezentat acordul lor asupra unor serii de probleme în timpul vizitei liderului de la Kremlin, Vladimir Putin, la Jocurile Olimpice de iarnă.

Vladimir Putin susține că puterile occidentale se folosesc de alianța de apărare NATO pentru a submina Rusia. Declarația a venit pe fondul tensiunilor legate de Ucraina, pe care Putin a negat că ar intenționa să o invadeze.

The post China a cerut Rusiei ca războiul să fie amânat până după Jocurile Olimpice appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code