Flux-stiri

China ar putea declanșa o nouă pandemie. 18 virusuri „cu risc ridicat” au fost descoperite în piețele agroalimentare

Wuhan Institute of VirologyWuhan Institute of Virology

  • O piață agroalimentară din Wuhan, unde comercianții vindeau mamifere, reptile și pești vii, a fost anterior legată de focarul inițial de coronavirus din 2019.
  • Potrivit cercetătorului britanic Dr. Eddie Holmes, experții chinezi au evidențiat riscul ca un virus să se „răspândească” de la animale la oameni cu cinci ani înainte de începerea pandemiei, după ce au vizitat piața de fructe de mare Huanan.
  • Un nou studiu publicat pe 12 noiembrie a identificat 71 de virusuri de mamifere, dintre care 18 cu risc ridicat, care ar putea fi periculoase pentru oameni și alte animale.

CHINA ar putea declanșa o altă pandemie, deoarece cercetătorii au descoperit 18 virusuri „cu risc ridicat” care pândesc în piețele agro-alimentare, informează The Sun.

O piață agroalimentară din Wuhan, unde comercianții vindeau mamifere, reptile și pești vii, a fost anterior legată de focarul inițial de coronavirus din 2019.

Potrivit cercetătorului britanic Dr. Eddie Holmes, experții chinezi au evidențiat riscul ca un virus să se „răspândească” de la animale la oameni cu cinci ani înainte de începerea pandemiei, după ce au vizitat piața de fructe de mare Huanan.

Iar acum, experții au avertizat că speciile de animale sălbatice care sunt comercializate vândute și consumate în piețele umede din China sunt o „pandemie care așteaptă să se întâmple”, relatează Straits Times.

Un nou studiu publicat pe 12 noiembrie a identificat 71 de virusuri de mamifere, dintre care 18 cu risc ridicat, care ar putea fi periculoase pentru oameni și alte animale. Potrivit cercetătorilor, cel mai îngrijorător a fost microbul găsit la civetă, un mic animal nocturn asemănător cu un bursuc, care a fost considerat răspunător pentru transmiterea coronavirusului SARS de la lilieci la oameni în China în 2002.

Deși cercetările nu au găsit nimic asemănător cu Sars-CoV-2, virusul responsabil de pandemia Covid-19, aceștia au descoperit că tulpinile purtate de lilieci pot infecta alte animale, ceea ce ar putea duce la epidemii periculoase.

Originile lui Covid-19 nu au fost încă determinate.

Există două teorii majore care sunt în curs de examinare – virusul fie a trecut la oameni prin piața de fructe de mare Huanan, fie a scăpat de la Institutul de Virusologie din Wuhan.

Raportul Organizației Mondiale a Sănătății privind originile pandemiei a sugerat că transmiterea de la pangolini și lilieci ar fi fost cea mai probabilă sursă.

Cu toate acestea, noile dovezi care au apărut au arătat că niciuna dintre aceste specii nu era vândută în Wuhan înainte de apariția Covid.

Cercetătorii au sugerat că este posibil ca virusul să fi fost modificat pentru a fi hiperinfecțios – dar China a negat toate acuzațiile de acest gen.

The post China ar putea declanșa o nouă pandemie. 18 virusuri „cu risc ridicat” au fost descoperite în piețele agroalimentare appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code