Flux-stiri

China trece de partea Ucrainei. Îi va acorda ajutor umanitar în valoare de peste 1 milion de lire sterline

  • Acest lucru l-ar putea forţa pe preşedintele chinez Xi Jinping să aleagă între relaţia comercială cu vestul și parteneriatul cu Moscova.
  • Anunţul vine după ce preşedintele american Joe Biden a avertizat asupra consecinţelor care vor fi în cazul unui ajutor al Chinei pentru efortul militar al Rusiei.
  • China va acorda Ucrainei suma de 10 milioane de yuan (£1,1m) sub forma unui ajutor umanitar. .

China va acorda Ucrainei suma de 10 milioane de yuan (£1,1m) sub forma unui ajutor umanitar. Ministerul chinez de Externe a anunţat că ajutorul va fi distribuit prin intermediul organizaţiei chineze a Crucii Roşii, potrivit Sky News.

Anunţul vine după ce preşedintele american Joe Biden a avertizat asupra consecinţelor care vor fi în cazul unui ajutor al Chinei pentru efortul militar al Rusiei.

Acest lucru l-ar putea forţa pe preşedintele chinez Xi Jinping să aleagă între relaţia comercială cu vestul, aflată în lucru de mult timp, şi parteneriatul în creştere cu Moscova. Cei doi preşedinţi au avut vineri o discuţie de două ore, conform Mediafax.

Ambasadorul Chinei susține că aceasta va fi „totdeauna o forță bună pentru Ucraina”

China și Ucraina sunt parteneri strategici. Anul acesta se împlinesc 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între țările noastre. China este o țară prietenoasă pentru poporul ucrainean. În calitate de ambasador, pot spune cu responsabilitate că țara noastră va rămâne pentru totdeauna o forță bună pentru Ucraina, atât economic, cât și politic.

Îți vom respecta mereu statul, vom dezvolta relații pe bază de egalitate și beneficiu reciproc. Vom respecta calea aleasă de ucraineni, pentru că acesta este dreptul suveran al oricărei națiuni”, a declarat reprezentantul Republicii Populare Chineze în Ucraina, Fang Xianrong, la o întâlnire din cadrul Administrației Militare Regionale Lviv.

Purtătorului de cuvânt al Ministerului de Externe al Chinei, Zhao Lijian, a declarat marți, cu o zi mai târziu, că poziția Chinei privind conflictul din Ucraina este „complet obiectivă, imparțială și constructivă”. El a repetat acuzațiile potrivit cărora SUA răspândesc dezinformări cu privire la ideea că Beijingul a răspuns pozitiv la o cerere de livrări militare din partea Rusiei, relatează AP.

The post China trece de partea Ucrainei. Îi va acorda ajutor umanitar în valoare de peste 1 milion de lire sterline appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code