Flux-stiri

Bătălia pentru Odesa a început. Primele rachete ale ruşilor au lovit un cartier de locuinţe

  • Bătălia pentru Odesa a început. Autorităţile ucrainene anunță că primele rachete ale ruşilor au lovit un cartier de locuinţe.
  • Autorităţile din Odesa acuză forţele ruseşti că luni dimineaţa au declanşat un atac asupra unor clădiri rezidenţiale din apropierea oraşului. Este primul atac asupra portului de la Marea Neagră.
  • Consiliul oraşului a anunţat că nu au fost victime în urma loviturilor care au provocat mai multe incendii.

Bătălia pentru Odesa a început. Autorităţile ucrainene anunță că primele rachete ale ruşilor au lovit un cartier de locuinţe.

Autorităţile din Odesa acuză forţele ruseşti că luni dimineaţa au declanşat un atac asupra unor clădiri rezidenţiale din apropierea oraşului. Este primul atac asupra portului de la Marea Neagră. Consiliul oraşului a anunţat că nu au fost victime în urma loviturilor care au provocat mai multe incendii.

Este vorba despre clădiri rezidenţiale unde locuiesc oameni paşnici”, a spus primarul oraşului Odesa, Gennadiy Trukhanov.

Rusia a negat faptul că atacă obiective civile. Oraşul Odesa este considerat a fi o ţintă cheie pentru forţele lui Vladimir Putin, în condiţiile în care portul este principala poartă de intrare a mărfurilor în Ucraina.

Ucraina nu mai are alte porturi importante şi pierderea oraşului Odesa ar însemna că Rusia controlează tot ţărmul Mării Negre.

De asemenea, capturarea Odesei de către ruşi va avea efecte negative şi asupra ţărilor vecine deoarece ruşii vor avea posibilitatea să deschidă un coridor terestru până în regiunea separatistă Transnistria care doreşte să se desprindă de Republica Moldova. Regiunea adăposteşte 1.500 de soldaţi ruşi.

The post Bătălia pentru Odesa a început. Primele rachete ale ruşilor au lovit un cartier de locuinţe appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code