Flux-stiri

Christine Lagarde: sancțiunile impuse Rusiei, evitate cu ajutorul criptoactivelor

  • Criptomonedele nu sunt văzute ca fiind ceva bun.
  • Acestea „nu fac parte din sistemul bancar tradițional”.
  • Unele companii rusești încearcă să transforme rublele în criptoactive.

Christine Lagarde anunță că sancțiunile impuse Rusiei vor putea fi evitate cu ajutorul criptoactivelor. Cu toate acestea, criptomonedele nu sunt văzute ca fiind o investiție bună, deoarece „nu fac parte din sistemul bancar tradițional”.

„Criptoactivele mă preocupă cel mai mult în contextul crizei cu Rusia”, a afirmat Christine Lagarde, potrivit cotidianului Le Figaro, la un forum pe tema inovării organizat de Banca pentru Soluţionări Internaţionale.

„Reprezintă criptoactivele o ameninţare? Da. Întrucât nu fac parte din sistemul bancar tradiţional. Sunt utilizate ca mijloace de evitare a sancţiunilor decise de numeroase ţări împotriva Rusiei. Anumite companii ruse încearcă, în mod evident, să transforme ruble în criptoactive”, a subliniat preşedintele Băncii Centrale Europene.

Uniunea Europeană, Alianţa Nord-Atlantică şi Grupul G7 au impus Rusiei sancţiuni masive, inclusiv la nivel financiar, din cauza invaziei militare în Ucraina, conform Mediafax.

UE îi avertizează pe investitorii în criptomonede. Aceștia ar putea pierde toţi banii

Consumatorii riscă să îşi piardă toţi banii investiţi în criptomonede şi ar putea cădea pradă escrocheriilor, au declarat, într-o declaraţie comună, organismele de supraveghere a valorilor mobiliare, a băncilor şi a asigurărilor din UE.

Consumatorii se confruntă cu posibilitatea foarte reală de a-şi pierde toţi banii investiţi dacă achiziţionează aceste active”, au afirmat cele trei autorităţi ale UE într-un comunicat.

Aceasta marchează o rafală de avertismente directe adresate consumatorilor cu privire la criptoactive de către autorităţile UE, precizând că aceştia nu au nicio protecţie sau recurs la despăgubiri în temeiul legislaţiei UE în vigoare privind serviciile financiare, potrivit Reuters

Autorităţile de reglementare sunt din ce în ce mai îngrijorate de faptul că tot mai mulţi consumatori cumpără 17.000 de criptoactive diferite, inclusiv bitcoin şi ether, care reprezintă 60% din piaţă, fără a fi pe deplin conştienţi de riscuri, au declarat autorităţile de reglementare.

The post Christine Lagarde: sancțiunile impuse Rusiei, evitate cu ajutorul criptoactivelor appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code