Flux-stiri

Proiectul de rezoluție a Rusiei privind situația din Ucraina nu a trecut în Consiliul de Securitate ONU

  • Consiliul de Securitate al ONU nu a susținut proiectul de rezoluție al Federației Ruse privind situația din Ucraina.
  • China a votat pentru proiectul de rezoluție al Rusiei în Consiliul de Securitate al ONU privind Ucraina.
  • Ambasadorul SUA la Națiunile Unite a afirmat, înaintea votului, că Rusia încearcăsă folosească, din nou, Consiliul de Securitate pentru a „oferi acoperire pentru acțiunile sale brutale”.

Un proiect de rezoluție propus de Rusia cu privire la situația umanitară din Ucraina nu a trecut, miercuri seara, în Consiliul de Securitate al ONU.

Două țări (Rusia și China) au votat în favoarea rezoluției, zero țări au votat împotrivă, iar 13 țări, inclusiv Statele Unite, s-au abținut de la vot. Pentru ca rezoluția să treacă, erau necesare nouă voturi în favoarea ei.

Ambasadorul SUA la Națiunile Unite, Linda Thomas-Greenfield, a vorbit înaintea votului, declarând că Rusia încearcă, din nou, să folosească Consiliul de Securitate pentru a „oferi acoperire pentru acțiunile sale brutale”.

„Este cu adevărat de neconceput ca Rusia să aibă îndrăzneala de a prezenta o rezoluție prin care cere comunității internaționale să rezolve o criză umană pe care Rusia singură a creat-o”, a declarat Thomas-Greenfield.

„Rusiei nu-i pasă de deteriorarea condițiilor umanitare sau de milioanele de vieți și vise pe care războiul le-a spulberat. Dacă i-ar păsa, ar înceta să mai lupte”.

Ambasadorul american a adăugat că rezoluția Rusiei „nu menționează deloc rolul său ca fiind singura cauză a acestei crize. Iar votul nostru [de abținere] va arăta că nu vom juca niciun rol în acest sens”.

Ambasadorul rus la ONU, Vassily Nebenzia, a vorbit, de asemenea, înaintea votului de miercuri seară, afirmând că proiectul lor de rezoluție este „analog cu alte proiecte de rezoluții umanitare”.

The post Proiectul de rezoluție a Rusiei privind situația din Ucraina nu a trecut în Consiliul de Securitate ONU appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code