Flux-stiri

LIVE UPDATE. A douăzeci și noua zi de invazie. Zelenski le-a cerut oamenilor din întreaga lume să protesteze împotriva războiului din Ucraina

  • Zelenski a îndemnat lumea să se unească împotriva invaziei Rusiei, spunând că „războiul Rusiei nu este doar războiul împotriva Ucrainei, ci are o semnificație mult mai largă”.
  • UE și-a dublat ajutorul militar acordat Ucrainei la un miliard de euro.
  • Astăzi au loc trei summituri importante la Bruxelles – NATO, UE și G7.

UPDATE ORA 01:00

UE și-a dublat ajutorul militar acordat Ucrainei la un miliard de euro

Consiliul European a dublat finanțarea pentru Ucraina din Fondul European de Pace. Ajutorul militar a crescut cu cinci sute de milioane de euro. Acest lucru se precizează într-o declarație pe site-ul Consiliului European. Astfel, suma bugetului inițial, alocat în cadrul Fondului European pentru Pace, s-a dublat la un miliard de euro. Aceste fonduri vor fi folosite pentru achiziționarea, în special, de echipament individual de protecție, truse de prim ajutor, combustibil, echipament militar și arme letale cu caracter defensiv.

UPDATE ORA 00:00

Declarații Zelenski:

„Îmi frânge inima, inimile tuturor ucrainenilor și ale tuturor persoanelor libere de pe planetă. De aceea v-am cerut să vă ridicați împotriva războiului, începând cu 24 martie, la exact o lună de la invazia rusă. Din această zi și după aceea, arătați-vă poziția, veniți de la birourile, casele, școlile și universitățile voastre, veniți în numele păcii, veniți cu simboluri ucrainene pentru a susține Ucraina”, a pledat Zelenski.

„Trupele ruse ne distrug orașele. Civilii sunt uciși fără discriminare. Femeile sunt violate. Copiii sunt răpiți. Trupele ruse nu cunosc limite.”

„Pe 24 martie, vor avea loc trei summituri importante la Bruxelles – NATO, UE și G7. Politicienii trebuie să susțină libertatea. Așteptăm, cu nerăbdare, pași serioși din partea NATO, UE și G7”.

Zelenski a mai declarat că invazia Rusiei în Ucraina este un război împotriva libertății și că Rusia urmărește să învingă libertatea întregii Europe și a lumii.

„Acesta este războiul pentru independență. Și trebuie să câștigăm.”

Pentru a susține libertatea, pentru a susține viața. Veniți în piețele și pe străzile voastre, faceți-vă vizibili și ascultați. Spuneți că oamenii contează, că libertatea contează, că pacea contează, că Ucraina contează”, a spus Zelenski.

Marea Britanie va anunța un nou pachet „major” de sprijin militar pentru Ucraina la reuniunile liderilor NATO și G7

Marea Britanie urmează să anunțe un „nou pachet major de sprijin militar” pentru Ucraina la reuniunile, de joi, ale liderilor NATO și G7.

Pachetul de sprijin va include 6.000 de rachete, constând în arme antitanc și arme explozive de mare putere și un sprijin financiar de 25 de milioane de lire sterline (33 de milioane de dolari SUA) pentru armata ucraineană, potrivit unui comunicat de presă al Downing Street de miercuri.

De asemenea, Marea Britanie va oferi încă 4,1 milioane de lire sterline (5,5 milioane de dolari americani) pentru BBC World Service, „pentru a aborda dezinformarea în Rusia și Ucraina, precum și un nou sprijin financiar și polițienesc pentru ancheta Curții Penale Internaționale privind crimele de război”.

Baraj de focuri de ieșiri la care s-a asistat în nord-vestul Kievului

Echipele CNN aflate la fața locului au fost martorele unei rafale de focuri de ieșire, miercuri seara târziu, care a avut loc în nord-vestul Kievului. Anterior, miercuri, un înalt oficial american din domeniul apărării a declarat reporterilor că forțele ucrainene au împins forțele rusești înapoi pe linia frontului la est de Kiev.

La nord-vest de centrul orașului Kiev, forțele rusești „stabilesc poziții defensive”, a spus oficialul.

„Ele nu s-au apropiat mai mult de centrul orașului Kiev de-a lungul acestei linii”, a adăugat oficialul. Ele rămân la o distanță de 15-20 de kilometri (9-12 mile) de centrul orașului Kiev, la nord-vest.

Renault suspendă producția la uzina sa din Moscova

Constructorul auto francez, Renault, a anunțat, miercuri, într-un comunicat, că a suspendat toate activitățile la fabrica sa din Moscova. Anunțul vine în contextul în care liderii ucraineni au cerut un boicot împotriva companiei, acuzând Renault că „sponsorizează mașina de război a Rusiei”.

Cu doar o zi înainte, Renault anunțase că reia producția doar pentru trei zile.

The post LIVE UPDATE. A douăzeci și noua zi de invazie. Zelenski le-a cerut oamenilor din întreaga lume să protesteze împotriva războiului din Ucraina appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code