Flux-stiri

Cîțu, soluție pentru Timișoara: Primăria se va se putea împrumuta din Trezorerie, pentru ca orașul să aibă gaz și căldură

florin cituflorin citu

  • Cîţu a precizat că Dominic Fritz avea deja posibilitatea de a lua credit, „poate nu ştia, i s-a explicat”.
  • În acest moment, mai sunt „vreo 100 de milioane şi ceva de lei la Trezorerie, poate să ia aceşti bani şi apoi găsim o soluţie”.
  • Marţi, aproximativ 50.000 de gospodării din oraş şi spitalele din Timişoara au rămas fără căldură şi apă caldă, după ce s-a sistat furnizarea gazului către Colterm, compania de termoficare din Timişoara.

Există o soluţie pentru Timişoara în acest moment, declară Florin Cîţu. Primăria poate lua un credit de la Trezorerie, iar cu banii să asigure căldura şi apa caldă.

„Aş vrea să anunţ că am fost acum la Ministerul Finanţelor Publice. A fost o discuţie telefonică cu primarul Timişoarei, au găsit o soluţie. E ordonanţa pe care am dat-o anul acesta pentru a se putea împrumuta din Trezorerie. Sper ca în următoarele două zile să aibă resursele necesare pentru a putea avea gaz şi căldură în Timişoara”, a spus Florin Cîţu.

El precizează că a fost la Ministerul Finanţelor Publice „pentru a arăta cum să acceseze aceşti bani”: „deci pentru Timişoara în acest moment există o soluţie. Discuţia a fost între Ministrul Finanţelor şi domnul primar şi sper să acceseze acest credit cât mai repede”.

50.000 de gospodării din Timișoara, inclusiv spitale, au rămas fără căldură și apă caldă

Cîţu a precizat că Dominic Fritz avea deja posibilitatea de a lua credit, „poate nu ştia, i s-a explicat”.

În acest moment, mai sunt „vreo 100 de milioane şi ceva de lei la Trezorerie, poate să ia aceşti bani şi apoi găsim o soluţie”.

Marţi, aproximativ 50.000 de gospodării din oraş şi spitalele din Timişoara au rămas fără căldură şi apă caldă, după ce s-a sistat furnizarea gazului către Colterm, compania de termoficare din Timişoara.

Miercuri, primarul anunţa că timişorenii racordaţi la Colterm vor avea din nou căldură pentru cel puţin 2 săptămâni, după care a informat că furnizorul de gaz cu care ajunsese la o înţelegere pentru contractul temporar nu mai doreşte să-l semneze. Joi, Dominic Fritz a spus că un furnizor temporar de gaz a transmis contractul semnat şi Colterm va începe cât de repede să furnizeze căldură şi apă caldă. În noaptea de joi spre vineri, spitalele au avut căldură, nu şi locuinţele. Acest contract e semnat până luni dimineaţă.

The post Cîțu, soluție pentru Timișoara: Primăria se va se putea împrumuta din Trezorerie, pentru ca orașul să aibă gaz și căldură appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code