Flux-stiri

Ciucă: Războiul din Ucraina este o „invazie ilegală, neprovocată şi nejustificată a Rusiei”

  • Acesta a vorbit despre războiul din Ucraina, condamnând acțiunile ordonate de Putin armatei sale.
  • Ciucă precizează că „acţiunile agresive ale Rusiei au determinat aliaţii să activeze planurile NATO pentru apărare, pentru a proteja Alianţa”.
  • Am fost conştienţi că ne confruntăm cu un mediu de securitate marcat de noi riscuri şi ameninţări şi de conduita tot mai agresivă a Federaţiei Ruse în plan regional”, a mai spus acesta.

Ciucă, premierul Belgiei și Klaus Iohannis au vizitat în această dimineață baza militară de la Mihail Kogălniceanu. Acesta a vorbit despre războiul din Ucraina, condamnând acțiunile ordonate de Putin armatei sale.

„NATO reprezintă cea mai cea mai concretă şi puternică garanţie de securitate pentru statele sale membre. (…) Trăim vremuri dificile pe care nu am crezut că le vom mai trăi în secolul 21. Trebuie să fim pregătiţi pentru o criză de durată şi pentru situaţia în care această criză se va extinde mai aproape de graniţa noastră”, spune premierul Nicolae Ciucă.

El afirmă că invazia Rusiei în Ucraina este cea mai gravă ameninţare la adresa securităţii euro-atlantice din ultimii ani. „Condamnăm ferm invazia masivă din Ucraina. Condamnăm atacurile nemiloase ale trupelor ruseşti asupra civililor, încălcând prevederile legilor internaţionale şi ale umanităţii şi deplângem pierderile tragice de vieţi omeneşti, suferinţele umane enorme şi distrugerile provocate de invazia ilegală, neprovocată şi nejustificată a Rusiei”, adaugă premierul român, conform Mediafax.

Ciucă susține că planurile NATO pentru apărare au fost activate din cauza invaziei

Ciucă precizează că „acţiunile agresive ale Rusiei au determinat aliaţii să activeze planurile NATO pentru apărare, pentru a proteja Alianţa”. „NATO va continua să ia toate măsurile şi deciziile necesare pentru asigurarea securităţii şi apărării tuturor aliaţilor”, mai spune Nicolae Ciucă.

Am fost conştienţi că ne confruntăm cu un mediu de securitate marcat de noi riscuri şi ameninţări şi de conduita tot mai agresivă a Federaţiei Ruse în plan regional. Astfel, a apărut postura de descurajare şi de apărare a NATO pe Flancul Estic. Agresiunea brutală declanşată de Federaţia Rusă împotriva Ucrainei a afectat, însă, fundamental securitatea regională, europeană, euroatlantică şi are proiecţii negative la nivel global, pe mai multe paliere chiar”, a spus și Klaus Iohannis.

The post Ciucă: Războiul din Ucraina este o „invazie ilegală, neprovocată şi nejustificată a Rusiei” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code