Flux-stiri

Un dezvoltator american de criptomonede este încarcerat pentru că a ajutat Coreea de Nord să se sustragă sancțiunilor impuse de SUA

Virgil GriffithVirgil Griffith

  • Coreea de Nord folosește din ce în ce mai mult criptomoneda pentru a ocoli sancțiunile internaționale.
  • De asemenea, Coreea de Nord ar putea să folosească criptomoneda pentru a contribui la finanțarea programelor de construire de arme de distrugere în masă.
  • Săptămâna aceasta, regimul a lansat o rachetă cu rază scurtă de acțiune spre marea din largul coastei sale estice, potrivit unor oficiali din Coreea de Sud și Tokyo.

Un dezvoltator american de criptomonede a fost încarcerat pentru cinci ani pentru că a ajutat regimul nord-coreean să se sustragă sancțiunilor impuse de SUA din cauza programului său de înarmare nucleară. Virgil Griffith, în vârstă de 39 de ani, a pledat vinovat în septembrie anul trecut pentru că a călătorit în Coreea de Nord pentru a participa la o conferință privind blockchain în capitala Pyongyang în aprilie 2019, în ciuda faptului că Departamentul de Stat al SUA i-a refuzat permisiunea de a merge acolo.

În timp ce se afla la conferința din Pyongyang, Griffith „a oferit instrucțiuni privind modul în care RPDC ar putea folosi tehnologia blockchain și criptomonedele pentru a spăla bani și a se sustrage sancțiunilor”, potrivit Departamentului de Justiție. Cercetătorul, care locuiește în Singapore, a plătit 100 de euro pentru o viză pe care a atașat-o la o hârtie separată de pașaportul său american pentru a evita crearea unei dovezi fizice că a fost în Coreea de Nord.

Prezentările sale „fuseseră aprobate de oficiali din RPDC”, potrivit procurorilor, „și se axau, printre altele, pe modul în care tehnologia blockchain… ar putea fi folosită în beneficiul RPDC, inclusiv în negocierile cu Statele Unite privind armele nucleare”.

După ce și-a finalizat prezentarea, intitulată „Blockchain și pacea”, Griffith a discutat despre a ajuta la schimbul de criptomonede între Coreea de Nord și Coreea de Sud, ceea ce a recunoscut că ar încălca sancțiunile SUA. În urma călătoriei, el și-a exprimat, de asemenea, dorința de a se întoarce în Coreea de Nord și de a solicita cetățenie alternativă în SUA. La momentul în care Griffith a pledat vinovat, avocatul american Audrey Strauss a declarat „așa cum a recunoscut în instanță, Virgil Griffith a fost de acord să ajute unul dintre cei mai periculoși adversari străini ai națiunii noastre”.

„Griffith a lucrat împreună cu alte persoane pentru a furniza servicii de criptomonede Coreei de Nord și pentru a ajuta țara să se sustragă sancțiunilor și a călătorit acolo pentru a face acest lucru. În acest proces, Griffith a pus în pericol securitatea națională a Statelor Unite prin subminarea sancțiunilor pe care atât Congresul, cât și președintele le-au adoptat pentru a exercita o presiune maximă asupra amenințării reprezentate de regimul perfid din Coreea de Nord.”

The post Un dezvoltator american de criptomonede este încarcerat pentru că a ajutat Coreea de Nord să se sustragă sancțiunilor impuse de SUA appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code