Flux-stiri

Cod galben de ploi în Capitală. 39 de copaci căzuţi şi 26 maşini avariate în urma furtunii

ploi în Bucureștiploi în București

  • Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti – Ilfov (ISU BIF) a intervenit, sâmbătă, pentru remedierea mai multor situaţii de urgenţă apărute ca urmare a ploilor abundente din Capitală.
  • În urma furtunii, au căzut 39 de copaci, iar 26 de maşini au fost avariate.
  • În multe zone din ţară sunt semnalate tronsoane de drumuri naţionale şi autostrăzi pe care traficul se desfăşoară în condiţii de ploaie abundentă, cu rafale de vânt.

În multe zone din ţară, sâmbătă seara sunt semnalate tronsoane de drumuri naţionale şi autostrăzi pe care traficul se desfăşoară în condiţii de ploi abundente, cu rafale de vânt, astfel încât poliţiştii le recomandă şoferilor să circule cu prudenţă.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române recomandă şoferilor să circule cu viteză redusă pe un carosabil umed, adaptată condiţiilor de drum, să sporească atenţia şi să nu bruscheze comenzile vehiculului.

În multe zone din ţară sunt semnalate tronsoane de drumuri naţionale şi autostrăzi pe care traficul se desfăşoară în condiţii de ploaie abundentă, cu rafale de vânt. Astfel, poliţiştii le recomandă şoferilor să crească distanţa de siguranţă între vehicule, să se asigure corespunzător înaintea schimbării benzii sau a direcţiei şi să evite staţionarea în apropierea copacilor. ANM a emis avertizări cod galben şi portocaliu de instabilitate şi ploi valabile în cea mai mare parte a ţării până luni dimineaţă.

Având în vedere avertizările meteorologice emise de către Administraţia Naţională de Meteorologie în intervalul de 28 – 30 mai, respectiv cod galben pentru Bucureşti şi cod portocaliu pentru judeţele limitrofe, care previzionează pentru Capitală ploi în cantitate de 10-20 l/mp, izolat 30 l/mp, iar pentru zonele limitrofe, de 50-90 l/mp, este posibil să se înregistreze acumulări de apă în principal în zonele depresionare ale oraşului, informează Apă Nova.

Luând în calcul lucrările majore de investiţii privind reabilitarea colectorului A0, este posibilă accentuarea efectului de acumulare a apei în zonele deservite de acesta, ca urmare a depăşirii capacităţii de transport, în special în zonele Tineretului, Olteniţei şi, adiacent, Splaiul Unirii. Compania Apa Nova, furnizorul de servicii de apă şi canalizare pentru municipiul Bucureşti, este pregătită să intervină cu 17 hidrocurăţitoare, 56 autoutilitare, 31 echipamente de pompare şi un personal format din 140 specialişti”, potrivit Apa Nova.

Potrivit sursei citate, echipele sunt amplasate preventiv în teren în zonele cu potenţial risc de acumulare. De asemenea, Apa Nova colaborează în toată această perioadă cu Poliţia Rutieră, Administraţia Străzilor şi Societatea de Transport Bucureşti, pentru a minimiza impactul posibilelor depăşiri de nivel pluviometric asupra locuitorilor Capitalei.

The post Cod galben de ploi în Capitală. 39 de copaci căzuţi şi 26 maşini avariate în urma furtunii appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 8 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code