Flux-stiri

Codul rutier se schimbă. Șoferii pot primi amenzi mari chiar și de la polițiștii de la ghișeu

  • Ministerul de Interne vrea modificarea a 10 articole din Codul Rutier.
  • Polițiștii de la ghișee ar putea amenda șoferii în anumite situații.
  • Șoferii ar putea fi anunțați pe mail când le expiră rovinieta.

E posibil ca un polițist aflat în spatele unui ghișeu să dea amenzi de circulație? Răspunsul e da, dacă noile schimbări din Codul Rutier propuse de MAI vor fi aprobate.

Astfel, poliiștii de la direcția permise pot amenda șoferii care au două permise, unul în România și unul în altă țară. Suma este cuprinsă între 580 și 2.900 de lei.

Modificările dau puteri Poliției Locale să amendeze șoferii care împrumută mașina personală și nu anunță autoritățile. Și aici, amenda poate ajunge la 2.900 de lei.

Alte schimbări prevăd filmarea probei practice a examenului pentru categoria A și înființarea unei baze de date pentru proprietarii de mopeduri, macarale și utilaje agricole.

În plus, șoferii vor fi anunțați pe email când le expiră rovinieta. Schimbările au fost puse în dezbatere publică și ar putea intra în vigoare la finalul lunii.

The post Codul rutier se schimbă. Șoferii pot primi amenzi mari chiar și de la polițiștii de la ghișeu appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 18 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code