Flux-stiri

Comisia Europeană autorizează o a doua insectă ca ingredient pentru diverse produse alimentare

Consumul de insecte a fost aprobat de UE. Viermele de făină, cu un pas mai aproape de farfuriile europenilorConsumul de insecte a fost aprobat de UE. Viermele de făină, cu un pas mai aproape de farfuriile europenilor

  • Locusta migratoria (lăcusta călătoare) va fi disponibilă ca aliment sub formă congelată, uscată şi de pudră şi este destinată comercializării ca gustare sau ca ingredient alimentar într-o serie de produse alimentare.
  • Această autorizaţie vine în urma unei evaluări ştiinţifice riguroase efectuate de EFSA, care a concluzionat că lăcusta migratoare este sigură pentru utilizările prezentate de societatea solicitantă.
  • Potrivit CE, produsele care vor conţine acest aliment nou vor fi etichetate pentru a informa consumatorii cu privire la potenţialele reacţii alergice.

Comisia Europeană a autorizat, vineri, introducerea pe piaţă a unei a doua insecte, Locusta migratoria (lăcusta călătoare), ca aliment nou. Prima insectă ca aliment, viermele galben uscat, a fost autorizată în iunie anul acesta.

Locusta migratoria (lăcusta călătoare) va fi disponibilă ca aliment sub formă congelată, uscată şi de pudră şi este destinată comercializării ca gustare sau ca ingredient alimentar într-o serie de produse alimentare.

Această autorizaţie vine în urma unei evaluări ştiinţifice riguroase efectuate de EFSA, care a concluzionat că lăcusta migratoare este sigură pentru utilizările prezentate de societatea solicitantă.

Potrivit CE, produsele care vor conţine acest aliment nou vor fi etichetate pentru a informa consumatorii cu privire la potenţialele reacţii alergice.

Această autorizare din partea Comisiei este rezultatul unui vot pozitiv, în luna septembrie, din partea statelor membre în care a fost depusă cererea. În luna iunie a acestui an a fost autorizată prima insectă ca aliment nou: viermele galben uscat.

În diverse studii, Organizaţia ONU pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) a identificat insectele ca fiind o sursă de hrană foarte nutritivă şi sănătoasă, cu un conţinut ridicat de grăsimi, proteine, vitamine, fibre şi minerale. Insectele, care sunt consumate zilnic de milioane de oameni de pe planetă, au fost identificate în cadrul strategiei „De la fermă la consumator” ca sursă alternativă de proteine care ar putea facilita trecerea la un sistem alimentar mai durabil.

The post Comisia Europeană autorizează o a doua insectă ca ingredient pentru diverse produse alimentare appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code