Flux-stiri

Conferința de securitate de la Munchen decide să excludă Rusia și Iranul

  • Conferința de Securitate de la Munchen din acest an, unde liderii din domeniul apărării se vor reuni în acest weekend, va fi fără guvernele rus și iranian.
  • Președintele discuțiilor anuale, Christoph Heusgen a acuzat Rusia că duce un „război agresiv”, în timp ce Iranul este considerat responsabil pentru încălcarea drepturilor omului.
  • Peste 40 de şefi de stat şi de guvern şi 90 de miniştri vor participa la conferinţa, care se desfăşoară de vineri până duminică în capitala landului Bavaria.

Guvernul rus a fost exclus de la Conferinţa de Securitate de la Munchen din cauza războiului pe care l-a declanşat împotriva Ucrainei, au declarat luni organizatori ai reuniunii internaţionale la nivel înalt, conform conform agenției Kuna.

Este pentru prima dată în ultimele decenii când Moscova nu va participa la evenimentul anual care reuneşte lideri mondiali şi factori de decizie pentru a discuta provocările la adresa securităţii internaţionale.

Oficiali ai guvernului iranian sunt, de asemenea, excluşi în acest an.

În total, peste 40 de şefi de stat şi de guvern şi 90 de miniştri vor participa la conferinţa, care se desfăşoară de vineri până duminică în capitala landului Bavaria.

Vicepreşedintele SUA Kamala Harris, preşedintele francez Emmanuel Macron, preşedintele polonez Andrzej Duda şi cancelarul german Olaf Scholz vor participa la conferinţă.

Ministrul de externe chinez Wang Yi va participa la conferinţa de securitate, fiind pentru prima dată când un înalt oficial al guvernului chinez participă la acest eveniment de la începutul pandemiei, confrom Reuters.

The post Conferința de securitate de la Munchen decide să excludă Rusia și Iranul appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 24 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code