Flux-stiri

Copiii și adulții ucraineni, refugiați la Galați, învață limba română la cea mai mare bibliotecă din oraș

  • Zeci de refugiați din Ucraina învață limba română la cea mai mare bibliotecă din orașul Galați.
  • Cursurile sunt susținute de o profesoară care vorbește și limba ucraineană.
  • În paralel, cei de la biblioteca gălățeană organizează o colectă de cărți de colorat, carioci, creioane, blocuri de desen și manuale de colorat pentru refugiați.

Zeci de refugiați din Ucraina învață limba română la cea mai mare bibliotecă din orașul Galați. În plus, copiii care fac cursuri online cu profesorii din Ucraina sunt primiți la biblioteca gălățeană pentru a utiliza computerele și imprimantele.

Aproximativ 30 de persoane, copii și adulți, participă la cursurile gratuite de la Biblioteca Județeană „V.A.Urechia” din Galați. Ei învață cuvintele de bază astfel încât să se poată descurca în România.

Cursurile sunt susținute de o profesoară care vorbește și limba ucraineană.

În plus, copiii care participă la cursurile online organizate de Ministerul Educației din Ucraina pot utiliza infrastructura bibliotecii gălățene.

Biblioteca (sediul central și filiale) pune gratuit la dispoziția acestor persoane, aflate într-un moment trist și nefericit din viața lor, spații în care pot face diferite activități educative, calculatoare pe care le pot folosi pentru școala online și nu numai, xerox și imprimare gratuită, vizionare de filme și desene animate 3D, dar și consultarea, la Sala de Lectură, a unor dicționare și cărți scrise în limba ucraineană, din colecțiile Bibliotecii”, au anunțat reprezentanții Bibliotecii V.A.Urechia.

În paralel, cei de la biblioteca gălățeană organizează o colectă de cărți de colorat, carioci, creioane, blocuri de desen și manuale de colorat pentru refugiați. Copiii vor primi și planșe didactice cu expresii uzuale și cuvinte în limbile română și ucraineană.

The post Copiii și adulții ucraineni, refugiați la Galați, învață limba română la cea mai mare bibliotecă din oraș appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code