Flux-stiri

Noi condiții de intrare în Israel: maxim 6 luni de la vaccinare, dar și test pe Aeroport

  • Reluarea turismului internațional în Israel.
  • Turiștii români pot călători în Israel cu certificat de vaccinare, test COVID PCT, test serologic şi PCR la intrarea în țară.
  • Aproximativ 65% dintre israelieni au fost vaccinați împotriva coronavirusului.

În Israel, s-au vaccinat împotriva coronavirusului circa 65% din populație. Țara respectivă a anunțat noile condiții pentru intrarea turiștilor străini, după ce la sfârșitul lunii august autoritățile au decis să administreze a treia doză de vaccin. Sosirile turiștilor au loc la mai bine de un an și jumătate după închiderea frontierelor și mai multe perioade de restricții severe.

Autoritățile de la Ierusalim au emis un ordin care prevede reluarea turismului internațional, precum şi noile reguli după care turiștii din majoritatea țărilor lumii vor putea vizita Israelul, dar, momentan, accesul este permis doar grupurilor organizate din 5 până la 30 de persoane, printr-o agenție de turism. Agenția are obligația de a transmite lista completă a turiștilor cu minim 2 săptămâni înaintea călătoriei.

Începând cu 19 septembrie 2021, turiștii pot intra în Israel cu certificat de vaccinare, test COVID PCR, test serologic şi PCR efectuat la intrarea în ţară, plus PLF completat înainte de plecarea din Romania.

„Turiștii ce fac parte din aceste grupuri trebuie să îndeplinească simultan următoarele condiții: sunt vaccinați cu schema completă; nu au trecut mai mult de 6 luni de la imunizare; prezintă la intrarea în țară un test PCR negativ efectuat cu cel mult 72h înainte de intrarea în Israel; sunt de acord să efectueze la sosirea pe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv, pe cheltuiala proprie, un alt test PCR şi un test serologic care să ateste efectuarea vaccinului”, potrivit Ministerului israelian de Turism.

Până la sosirea rezultatului, turiștii își pot continua călătoria în Israel, conform programului planificat.

Testul efectuat la intrarea în Israel pe cale aeriană costă 80 NIS (circa 105 lei) cu plată în avans sau 100 NIS (circa 132 lei) plată pe loc, în aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv.

În cazul în care au trecut mai mult de 6 luni de la imunizarea prin vaccinare, turiștii români nu vor mai putea intra în Israel decât dacă vor avea efectuată și o a treia doză de vaccin, care să le revigoreze răspunsul imunitar la un eventual contact cu virusul.

Adițional, turiștii trebuie să completeze şi un formular simplu de localizare, cu maxim 24 de ore înainte de plecarea spre Israel, formular ce conține informații precum data şi tipul vaccinului ce le-a fost administrat, persoane alături de care călătoresc sau ţări vizitate în ultimele 14 zile.

Doar turiștii din țările de pe lista galbenă şi portocalie pot intra momentan în Israel. România se află pe lista portocalie.

„Am gândit şi inițiat acest set de reguli încă din luna mai, când a fost demarat şi un program pilot ce s-a dovedit a fi un succes. Prin acest program, aproximativ 2000 de turiști din Statele Unite ale Americii şi anumite țări din Europa au putut vizita Israelul în sezonul estival, nefiind identificat niciun caz de infectare în rândul acestor persoane. Suntem nerăbdători să primim şi mai mulți turiști, dat fiind că turismul este unul dintre motoarele țării noastre şi sperăm că toate aceste măsuri, deși pot părea restrictive, ne vor ajuta să călătorim în siguranță, cu riscuri minime. Rămânem precauți, pentru că ne dorim să primim cât mai curând şi turiști individuali, nu doar grupuri.” a declarat Ksenia Kobyakov, director pentru dezvoltarea de noi piețe, în cadrul Ministerului Turismului din Israel.

The post Noi condiții de intrare în Israel: maxim 6 luni de la vaccinare, dar și test pe Aeroport appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code