Flux-stiri

Coreea de Nord a lansat trei rachete balistice la doar câteva ore după ce preşedintele american Joe Biden a părăsit regiunea

rachete balisticerachete balistice

  • Coreea de Nord a lansat miercuri trei rachete balistice în largul coastei sale estice, a anunţat armata sud coreeană.
  • Lansarea vine la doar câteva ore după ce preşedintele american Joe Biden a părăsit regiunea după o călătorie în care a fost de acord să intensifice măsurile de descurajare a programului nuclear nord-coreean.
  • Comandamentul Indo-Pacific al armatei americane a declarat că are cunoştinţă de lansări multiple.

Un oficial de la Casa Albă a declarat că Biden, care a plecat din Japonia marţi seara, a fost informat cu privire la lansări din Coreea de Nord şi va continua să primească informaţii actualizate.

Statul Major al Coreei de Sud a declarat că cele trei rachete balistice au fost lansate în mai puţin de o oră. Coreea de Nord a efectuat o serie de lansări de rachete în acest an, de la arme hipersonice până la testarea celor mai mari rachete balistice intercontinentale (ICBM) pentru prima dată în aproape cinci ani. De asemenea, se pare că se pregăteşte să testeze o armă nucleară pentru prima dată din 2017, relatează Reuters.

Oficiali americani şi sud-coreeni au avertizat recent că Coreea de Nord pare pregătită pentru un alt test de armament, posibil în timpul vizitei lui Biden, care a fost prima sa călătorie în Asia în calitate de preşedinte.

Comandamentul Indo-Pacific al armatei americane a declarat că are cunoştinţă de lansări „multiple”. Acestea au evidenţiat „impactul destabilizator al programului ilicit de armament al RPDC”, dar nu au reprezentat o ameninţare imediată, a precizat comandamentul într-o declaraţie.

Evenimentul vine după un alt moment tensionat. În ultimele ore ale vizitei lui Biden în regiune, bombardierele ruseşti şi chinezeşti au efectuat marţi patrule comune în apropierea zonelor de apărare aeriană ale Japoniei şi Coreei de Sud.

La Seul, la sfârșitul săptămânii trecute, Biden și omologul său sud-coreean Yoon Suk-yeol au convenit să organizeze exerciții militare mai ample și să desfășoare mai multe mijloace strategice americane, dacă este necesar, pentru a descuraja intensificarea testelor de armament ale Coreei de Nord.

The post Coreea de Nord a lansat trei rachete balistice la doar câteva ore după ce preşedintele american Joe Biden a părăsit regiunea appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code