Flux-stiri

Comisia Europeană are o nouă strategie pentru protecția copiilor în online

  • Noua strategie vizează protejarea copiilor de conţinuturile, de comportamentele şi de riscurile online care sunt dăunătoare şi ilegale, precum şi îmbunătăţirea bunăstării acestora graţie unui mediu digital sigur şi adaptat vârstei. 
  • Pentru ca mediul digital să devină un loc sigur pentru copii şi tineri, Comisia va facilita elaborarea unui cod al UE pentru o proiectare adaptată vârstei şi va solicita instituirea, până în 2024, a unui standard european privind verificarea online a vârstei.
  • Comisia va organiza campanii de alfabetizare mediatică destinate copiilor, profesorilor şi părinţilor şi le va oferi profesorilor posibilitatea de a urma module didactice prin intermediul portalului betterinternetforkids.eu.

Comisia Europeană a adoptat miercuri o nouă strategie europeană cu scopul de a îmbunătăţi serviciile digitale adaptate copiilor şi de a se asigura că fiecare copil este protejat, capacitat şi respectat online.

Potrivit unui comunicat al CE, noua strategie europeană pentru un internet mai bun pentru copii vizează furnizarea de conţinuturi şi de servicii online accesibile, adaptate vârstei şi informative, care să fie în interesul superior al copiilor.

Aceasta a fost adoptată împreună cu o propunere privind un nou act legislativ al UE pentru protejarea copiilor împotriva abuzului sexual.

Noua strategie vizează protejarea copiilor de conţinuturile, de comportamentele şi de riscurile online care sunt dăunătoare şi ilegale, precum şi îmbunătăţirea bunăstării acestora graţie unui mediu digital sigur şi adaptat vârstei.

Pentru ca mediul digital să devină un loc sigur pentru copii şi tineri, Comisia va facilita elaborarea unui cod al UE pentru o proiectare adaptată vârstei şi va solicita instituirea, până în 2024, a unui standard european privind verificarea online a vârstei.

Conținutul online diferențiat în funcție de vârstă

Totodată, Comisia va analiza modul în care ar putea fi utilizat viitorul portofel european pentru identitatea digitală pentru verificarea vârstei, modul în care s-ar putea contribui la raportarea rapidă a conţinutului ilegal şi dăunător şi modul prin care s-ar putea garanta, până în 2023, instituirea numărului unic armonizat din seria de numere „116 111” pentru a oferi asistenţă victimelor hărţuirii cibernetice.

De asemenea, strategia prevede capacitarea digitală, astfel încât copiii să dobândească aptitudinile şi competenţele necesare pentru a face alegeri în cunoştinţă de cauză şi pentru a se exprima în mediul online în condiţii de siguranţă şi în mod responsabil. Astfel, Comisia va organiza campanii de alfabetizare mediatică destinate copiilor, profesorilor şi părinţilor şi le va oferi profesorilor posibilitatea de a urma module didactice prin intermediul portalului betterinternetforkids.eu.

Pentru a spori participarea copiilor la mediul digital, Comisia va sprijini, de exemplu, asocierea unor copii mai experimentaţi la instruirea altor copii cu privire la oportunităţile şi riscurile pe care le prezintă mediul online şi va organiza, o dată la doi ani, o evaluare condusă de copii, a strategiei.

„Fiecare copil din Europa merită să crească într-un mediu digital sigur şi stimulator. Prin această nouă strategie, dorim să sprijinim accesul copiilor, în special al celor aflaţi în situaţii vulnerabile, la dispozitive şi competenţe digitale, dorim să combatem hărţuirea cibernetică şi să îi protejăm pe toţi copiii de conţinuturi online dăunătoare şi ilegale. Aceste obiective sunt în concordanţă cu valorile noastre fundamentale şi cu principiile digitale”, a declarat Margrethe Vestager, vicepreşedinta executivă responsabilă cu „O Europă pregătită pentru era digitală”.

The post Comisia Europeană are o nouă strategie pentru protecția copiilor în online appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 12 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code