Flux-stiri

STUDIU. Țesutul testicular congelat timp de 20 de ani poate produce, în continuare, spermă

  • Aceasta este o descoperire care ar revoluționa medicina, deoarece poate ajuta supraviețuitorii cancerului să redevină fertili.
  • Un exemplu dat de cercetători a fost legat de băieții care, la o vârstă fragedă, trebuie să înceapă tratamentul împotriva leucemiei.
  • Cu toate acestea, în unele cazuri, poate dura chiar zeci de ani până în momentul în care pacientul este pregătit pentru implantare.

Țesutul testicular congelat timp de 20 de ani este capabil, în continuare, să producă spermatozoizi viabili, potrivit unui nou studiu publicat în PLOS Biology.

Aceasta este o descoperire care ar revoluționa medicina, deoarece poate ajuta supraviețuitorii cancerului să redevină fertili.

Experimentele au fost realizate pe șoareci. După ce ce au implantat în șoareci țesut de șobolan înghețat vechi de zeci de ani, oamenii de știință au ajuns la concluzia că țesutul mai vechi poate relua producția de spermă.

Un exemplu dat de cercetători a fost legat de băieții care, la o vârstă fragedă, trebuie să înceapă tratamentul împotriva leucemiei. Chimioterapia este cel mai des întâlnit tratament și este necesară o chimioterapie agresivă pentru a maximiza șansele de supraviețuire.

Țesutul testicular are de suferit de pe urma tratamentelor ce luptă împotriva cancerului

În consecință, un impact devastator și de durată al acestui tratament este scăderea fertilității atunci când copilul devine adult, deoarece medicamentele de chimioterapie nu vizează doar problema din organism, ci și țesutul testicular, conform Iflscience.

Modalitatea prin care aceștia pot face copii atunci când ajung adulți este ca, înainte de tratament, să fie prelevat țesul testicular ce urmează să fie congelat, apoi reimplantat când cancerul intră în remisie. Cu toate acestea, în unele cazuri, poate dura chiar zeci de ani până în momentul în care pacientul este pregătit pentru implantare.

„Studiul nostru a arătat că celulele stem spermatogoniale de șobolan pot fi congelate cu succes timp de peste 20 de ani, transplantate într-un animal receptor infertil și pot regenera capacitatea de a produce spermatozoizi, chiar dacă la o rată redusă.

Acest lucru ar putea oferi o metodă de recuperare a pierderii fertilității la băieții prepubertali tratați pentru cancer”, a spus Eoin Whelan, autorul principal, într-o declarație.

The post STUDIU. Țesutul testicular congelat timp de 20 de ani poate produce, în continuare, spermă appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 11 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code