Flux-stiri

Oradea bifează o premieră remarcabilă: A testat prima dronă medicală

  • Spitalul județean Oradea a lansat prima dronă medicală din România.
  • Primăria Oradea a dezvoltat proiectul încă din 2020, împreună cu Sky Network.
  • În circa 8 minute, drona medicală a străbătut o disanțăde 6 kilometri.

Oradea bifează o premieră remarcabilă: realizează primul transport al probelor medicale între spitale în cadrul unui proiect-pilot unic în România, numit „Drone medicale”.

Drona a parcurs o distanță de 6 kilometri între două clădiri principale ale Spitalului Clinic Județean de Urgență în doar 8 minute, având o încărcătură tehnică de 3 kg.

Potrivit reprezentanților Primăriei, modelul de dronă folosit este X 11, un aparat care poate decola cu o greutate totală de 11 kg.

Ea are mai multe motoare și este concepută pentru distanțe scurte în zoneele urbane și zboară cu o viteză de 40 km/h. Dacă se va concretiza, soluția dronelor medicale nu va viza doar municipiul Oradea.

Alte patru spitale din Bihor vor putea beneficia de transportul probelor cu drone către Oradea, pentru analizele care nu se fac în locațiile proprii.

The post Oradea bifează o premieră remarcabilă: A testat prima dronă medicală appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 23 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code