Flux-stiri

LIVE UPDATE. 333 zile de invazie. Zelenski acuză Rusia că a blocat peste 100 de nave cu alimente și a perturbat aprovizionarea la nivel mondial

  • Zelenski acuză Rusia că „distruge piața alimentară” , blocând trecerea a peste 100 de nave cu alimente „de săptămâni” .
  • Zelenski a făcut aceste observații într-un discurs adresat participanților la Conferința miniștrilor agriculturii de la Berlin.
  • Președintele ucrainean a declarat, înainte de invazia rusă a Ucrainei din februarie 2022, că Ucraina „exporta șase milioane și jumătate de tone de alimente în fiecare lună”.

Președintele Volodimir Zelenski acuză Rusia că „distruge piața alimentară”, blocând trecerea a peste 100 de nave cu alimente „de săptămâni”, potrivit CNN.

Zelenski a făcut aceste observații într-un discurs adresat participanților la Conferința miniștrilor agriculturii de la Berlin.

„În acest moment, în timp ce discutăm la acest forum, peste 100 de nave care transportă alimente așteaptă lângă Bosfor (strâmtoarea din Turcia). De ce? Pentru că trebuie inspectate, iar reprezentanții ruși blochează această inspecție”, a spus Zelenski.

„Navele sunt reținute săptămâni întregi”, a precizat președintele ucrainean. „Înseamnă prețuri mai mari pentru Europa. Pentru Asia, înseamnă o amenințare tot mai mare de instabilitate socială. În Africa, pentru țări precum Etiopia sau Sudan, înseamnă mese goale pentru mii și mii de familii” , a continuat Zelenski.

El a spus că „lumea are nevoie de mai multă hotărâre și mai multă cooperare pentru a opri agresiunea care distruge piața alimentară” și „pentru a opri orice stat care blochează marea și distruge lanțurile de aprovizionare cu alimente. Trebuie adus în fața justiției orice tiran care încearcă să facă din foamete un instrument de influență politică” , a completat Zelenski.

Președintele ucrainean a declarat, înainte de invazia rusă a Ucrainei din februarie 2022, că Ucraina „exporta șase milioane și jumătate de tone de alimente în fiecare lună”.

Dar acum transporturile au fost reduse la jumătate, din cauza Rusiei, susține Zelenski.

The post LIVE UPDATE. 333 zile de invazie. Zelenski acuză Rusia că a blocat peste 100 de nave cu alimente și a perturbat aprovizionarea la nivel mondial appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 25 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code