Flux-stiri

Coreea de Nord a tras două rachete cu rază scurtă de acțiune. Reprezintă un răspuns „inevitabil” la exercițiile aliate

  • Coreea de Nord a tras joi două rachete cu rază scurtă de acțiune în largul coastei sale de est, a declarat armata sud-coreeană.
  • Într-o declarație comună emisă de Casa Albă, Statele Unite, Coreea de Sud și Japonia au condamnat lansările de rachete ale Coreei de Nord.
  • Eforturile diplomatice de a reduce tensiunile sau de a convinge Phenianul să-și abandoneze arsenalul nuclear au fost blocate.

Coreea de Nord trage două rachete cu rază scurtă de acțiune după ce a avertizat că răspunsul la exercițiile aliate, relatează Reuters. Coreea de Nord a tras joi două rachete cu rază scurtă de acțiune în largul coastei sale de est, a declarat armata sud-coreeană, la mai puțin de o oră după ce Phenianul a avertizat cu privire la un răspuns „inevitabil” la exercițiile militare organizate mai devreme în cursul zilei. de trupele sud-coreene și americane.

Cea mai recentă acțiune a Coreei de Nord a avut loc când consilierul pentru securitate națională al președintelui american Joe Biden, Jake Sullivan, se afla la Tokyo pentru întâlniri cu omologii săi japonezi și sud-coreeni.

Într-o întâlnire cu consilierul pentru securitate națională al Coreei de Sud, Cho Tae-yong, și consilierul pentru securitate națională al Japoniei, Takeo Akiba, joi, cei trei au discutat despre programul de rachete al Coreei de Nord și au confirmat că vor colabora strâns pentru a determina Phenianul să renunțe la armele nucleare, potrivit la o citire a întâlnirii publicată de Japonia.

Sursă: The Economic Times

Într-o declarație comună emisă de Casa Albă, Statele Unite, Coreea de Sud și Japonia au condamnat lansările de rachete ale Coreei de Nord și au declarat că au încălcat mai multe rezoluții ale Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite. Declarația spune că cooperarea dintre SUA, Coreea de Sud și Japonia nu va fi „zguduită” de provocările Coreei de Nord.

Rachetele Coreei de Nord aterizează în ZEE

Ministerul japonez al Apărării a declarat că cele două rachete balistice au aterizat în zona sa economică exclusivă (ZEE), probabil că au zburat pe o traiectorie neregulată. Cele două rachete au aterizat în Marea Japoniei, la aproximativ 250 km nord-nord-vest de insula Hegura, parte a prefecturii Ishikawa, a spus Japonia. A fost a 13-a oară când rachetele Coreei de Nord au aterizat în ZEE a Japoniei, a declarat viceministrul japonez al Apărării Kimi Onoda.

Președintele sud-coreean Yoon Suk Yeol a urmărit cum câteva mii de soldați sud-coreeni și americani au participat joi la exerciții comune cu foc real, în cea mai recentă demonstrație de forță despre care aliații spun că este necesară pentru a descuraja Coreea de Nord. Un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării Naționale al Coreei de Nord a declarat că exercițiile au escaladat tensiunea militară în regiune și că forțele sale vor răspunde cu severitate la „orice fel de proteste sau provocări din partea inamicilor”.

Coreea de Sud a dat în judecată Coreea de Nord miercuri pentru despăgubiri de 35 de milioane de dolari pentru un birou de legătură pe care Coreea de Nord l-a aruncat în aer în 2020, într-un caz care evidențiază ruperea legăturilor dintre vecini pe măsură ce Nordul continuă cu programele sale de arme.

Citește și:

Fostul secretar de stat al SUA, Henry Kissinger, nu crede că Putin va supraviețui politic unui război pierdut de Rusia

Harry și Meghan nu ar fi primit o invitație oficială pentru a participa săptămâna viitoare la parada de ziua de naștere a regelui Charles al III-lea

FOTO. Iubita lui Al Pacino a născut. Cei doi au fost surprinși, plimbându-se în oraș

The post Coreea de Nord a tras două rachete cu rază scurtă de acțiune. Reprezintă un răspuns „inevitabil” la exercițiile aliate appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 25 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code