Flux-stiri

COVID-ul și victimele. Peste un milion de persoane ar putea muri din cauza virusului în anul 2023

  • Lipsa unor statistici exacte despre situația actuală a COVID în China face ca predicțiile privind decesele și bolile să fie dificile.
  • La 19 decembrie, un epidemiolog proeminent, Eric Feigl-Ding, a scris pe Twitter că situația este „termonucleară rea”.
  • Subvarianta care circulă acum în China nu este bine studiată.

Un model statistic publicat de healthdata.org prevede că 300.000 de persoane ar putea muri din cauza infecțiilor cu COVID-19 până în aprilie 2023 și 1,6 milioane de persoane ar putea muri până la sfârșitul anului.

„Infecțiile sunt în creștere abruptă, iar spitalele sunt copleșite. Este destul de [sigur] că situația scapă de sub control, cel puțin în Beijing și în alte orașe mari”, a declarat Björn Alpermann, sinolog la Universitatea din Würzburg, Germania.

La 19 decembrie, un epidemiolog proeminent, Eric Feigl-Ding, a scris pe Twitter că situația este „termonucleară rea”.

Feigl-Ding a prezis „peste 60% din populația Chinei și 10% din populația Pământului probabil infectată în următoarele 90 de zile. Decese probabile de milioane – la plural”. În scene care amintesc de primele luni ale pandemiei din 2020, Feigl-Ding a postat o înregistrare video cu ceea ce pare a fi un spital supraaglomerat, cu pacienți întinși unul lângă altul pe podea.

Alte rapoarte sugerează că morgile și crematoriile sunt supraîncărcate, cu întârzieri de ordinul miilor. „Rapoartele conform cărora crematoriile lucrează 24 de ore din 24, 7 zile din 7 sunt profund îngrijorătoare”, a declarat Alpermann.

Cât de exacte sunt statisticile?

Nu se știe câte persoane sunt infectate în prezent cu COVID-19 în China sau numărul celor care au murit recent din cauza bolii.

Oliver Radtke, care locuiește la Beijing și este reprezentantul șef al Fundației Heinrich Böll, o fundație politică independentă afiliată Verzilor din Germania, a declarat că este imposibil să se știe cât de grav este actualul val de COVID-19 citind statisticile oficiale.

„Judecând strict pe baza dovezilor personale, răsfoind WeChat [social media] și purtând conversații cu colegi și prieteni, socotesc că aproximativ o treime din oraș este bolnavă, o treime are grijă de cei bolnavi și o treime pur și simplu nu îndrăznește să se aventureze afară”, a declarat Radtke pentru DW.

Alpermann a declarat că guvernul chinez a recunoscut mai mult sau mai puțin că statisticile sale sunt artificial de scăzute atunci când a spus că va număra doar decesele COVID care au avut loc din cauza insuficienței pulmonare. Aceasta este evaluarea personală a lui Alpermann, dar sugerează că acele statistici spun doar un adevăr parțial.

Lipsa unor statistici exacte despre situația actuală a COVID în China face ca predicțiile privind decesele și bolile să fie dificile.

„Există atât de multe părți în mișcare în modele, așa că sunt multe presupuneri. Subvarianta care circulă acum în China nu este bine studiată și nu știm cât de repede vor primi oamenii rapeluri în această iarnă”, a spus Alpermann.

The post COVID-ul și victimele. Peste un milion de persoane ar putea muri din cauza virusului în anul 2023 appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 47 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code