Flux-stiri

Criza energetică din Europa. Ce măsuri se ia pentru a pregăti populația în această iarnă

CEZ scumpește curentul în Europa de EstCEZ scumpește curentul în Europa de Est

  • Criza energetică devine un război total și Europa ia măsuri pentru a pregăti populația pentru chinul care se preconizează în această iarnă.
  • Dacă Nord Stream se oprește, Europa rămâne cu 40% din capacitatea depozitelor goală.
  • Mai nou, a apărut și pericolul ca gazoductul Nord Stream, care trebuie să treacă printr-un proces de mentenanță în luna iulie, să nu mai repornească odată ce reparațiile se vor încheia.

Criza energetică devine un război total și Europa ia măsuri pentru a pregăti populația pentru chinul care se preconizează în această iarnă.

Dacă Nord Stream se oprește, Europa rămâne cu 40% din capacitatea depozitelor goală. Mai nou, a apărut și pericolul ca gazoductul Nord Stream, care trebuie să treacă printr-un proces de mentenanță în luna iulie, să nu mai repornească odată ce reparațiile se vor încheia.

În special, în economiile mari din vestul Europei situația în momentul de față se apropie de panică. În Germania, data de 11 iulie, în care Nord Stream 1 urmează să reintre în lucrări de revizie, pentru circa 10 zile, dar există acolo mari îndoilei că CASPRO ar relua într-adevăr reluările de gaze după această perioadă, a precizat Radu Dudău, expert în energie și director Energy Policy Group.

Potrivit unor surse din Guvern, acesta ar lua în calcul raționalizarea gazelor pentru companii, iar asta pare să-i sperie pe europeni.

Orice este posibil. Nu mă aștept ca acest lucru să se întâmple pentru consumatorii casei și pentru oamenii de rând, mă aștept să se întâmple pentru marii consumatori industriali, cei care cu adevărat fac diferența și care consumă cea mai mare parte a gazelor din România și din țările europene, spune Daniel Pintilie, expert în energie.

The post Criza energetică din Europa. Ce măsuri se ia pentru a pregăti populația în această iarnă appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 12 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code