Flux-stiri

Criza gazelor în Europa. Prețul lor atinge un nou maxim istoric

  • Preţul gazelor naturale a ajuns la un nou maxim istoric pe piaţa europeană – 345 de euro pentru un Megawatt-oră.
  • Catherine MacGregor, directorul general al companiei Engie, spune că în momentul în care Europa nu va mai primi gaz rusesc, primele probleme vor apărea iarna viitoare.
  • Virgil Popescu, dă asigurări că România nu va avea probleme cu aprovizionarea cu gaze naturale.

Preţul gazelor naturale a ajuns la un nou maxim istoric pe piaţa europeană – 345 de euro pentru un Megawatt-oră.

Catherine MacGregor, directorul general al companiei Engie, spune că în momentul în care Europa nu va mai primi gaz rusesc, primele probleme vor apărea iarna viitoare. În același timp, liderul PSD Marcel Ciolacu îți dă asigurări că nu avem nicio problemă în acest moment. Însă, trebuie să găsim soluții alternative.

„În acest moment, nu avem nici cea mai mică problemă și avem un an de zile ca să rezolvăm și să ne pregătim pentru anul viitor. Eu sper, în primul rând, să fie înlocuit gazul rusesc, proporția cea mai mare, de gazul românesc. Știți că dependența noastră de Rusia este cred cea mai mică din Europa. Este vorba de 10%”, a transmis președintele PSD, Marcel Ciolacu.

Și ministrul Energiei, Virgil Popescu, dă asigurări că România nu va avea probleme cu aprovizionarea gazelor naturale pentru că depozitele vor fi pline pentru iarna viitoare.

„Europa și România, evident, se uită pentru diversificarea atât a resurselor cât și a rutelor de aprovizionare. Azerbaidjan este o sursă și o rută de aprovizionare cu gaze naturale. Am pus în discuție interconectorul între Grecia și Bulgaria, pentru a operaționaliza coridorul vertical, pentru a putea avea acces și la gazul azer pe coridorul vertical și la terminalele de energie din Grecia”, a declarat ministrul Energiei, Virgil Popescu.

În schimb, expertul în energie Dumitru Chisăliță, spune că soluțile guvernanților nu sunt deloc fezabile. Mai ales că oficialii nu cunosc nici măcar datele reale care arată dependența României de gazele rusești. Ion Purica, expert în energie, confirmă totuși una dintre afirmațiile președintelui PSD, gazul românesc ar putea fi o soluție dacă vom face pașii necesari pentru a-l putea accesa.

The post Criza gazelor în Europa. Prețul lor atinge un nou maxim istoric appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code