NEWSNET

Flux-stiri

Cseke Attila spune că Ministerul Sănătăţii nu are bani pentru plăti angajații de la UPU și DSP

Ministrul interimar al Sanatatii, Cseke Attila soseste la o ceremonie militara si religioasa de inmanare a Drapelului de lupta Spitalului Universitar de Urgenta Militar Central "Dr. Carol Davila" prilejuita de aniversarea a 190 de ani de existenta, la sediul Ministerului Apararii din Bucuresti, miercuri, 15 septembrie 2021. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTOMinistrul interimar al Sanatatii, Cseke Attila soseste la o ceremonie militara si religioasa de inmanare a Drapelului de lupta Spitalului Universitar de Urgenta Militar Central "Dr. Carol Davila" prilejuita de aniversarea a 190 de ani de existenta, la sediul Ministerului Apararii din Bucuresti, miercuri, 15 septembrie 2021. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

  • Ministrul interimar al Sănătăţii Cseke Attila susţine că sunt 74.000 de angajaţi în sistemul bugetar de sănătate, care trebuie să primească salarii de la Ministerul Sănătăţii.
  • El spune că termenul până la care trebuie găsită soluţia este finalul lunii noiembrie, astfel încât angajaţii să îşi poată primii banii în 15 decembrie.
  • Acesta a precizat că este vorba de salariile angajaţilor de la UPU-uri, „medici, asistenţi care duc greul în lupta cu pandemia”, dar şi de angajaţii DSP-urilor, de cei de la Ambulanţă, de toţi rezidenţii.

Ministrul interimar al Sănătăţii Cseke Attila a declarat miercuri seara că Ministerul nu are bani pentru plata salariilor din luna decembrie. Acesta spune că se caută mai multe soluţii, dar că cea mai la îndemână ar fi rectificarea bugetară, după formarea noului Guvern.

Ministrul interimar al Sănătăţii Cseke Attila susţine că sunt 74.000 de angajaţi în sistemul bugetar de sănătate, care trebuie să primească salarii de la Ministerul Sănătăţii.

„Pentru luna decembrie, care înseamnă salariu pentru munca desfăşurată în luna noiembrie, nu avem asigurată această sumă. Soluţiile pot fi găsite, resurse am înţeles de la Ministerul de Finanţe că există, trebuie găsită soluţia legală, juridică, prin care acest lucru se poate rezolva”, a spus Cseke Attila, la Digi24.

El spune că termenul până la care trebuie găsită soluţia este finalul lunii noiembrie, astfel încât angajaţii să îşi poată primii banii în 15 decembrie.

„Încă n-am depăşit o anumită limtă în care am intra în întârziere de plată a salariilor la 15 decembrie, dar sigur am semnalat această problemă pentru că trebuie să fim preventivi şi să nu ajungem în această situaţie”, a mai spus Cseke Attila.

Acesta a precizat că este vorba de salariile angajaţilor de la UPU-uri, „medici, asistenţi care duc greul în lupta cu pandemia”, dar şi de angajaţii DSP-urilor, de cei de la Ambulanţă, de toţi rezidenţii.

„Eu am această speranţă că lucrurile se vor rezolva. (…) Se lucrează la acest lucu, dacă există o soluţie, alta decât o rectificare, prin care aceste sume să ajungă în bugetul Ministerului Sănătăţii. Se lucrează la mai multe ipoteze. Cea mai uşoară soluţie este, după momentul formării Guvernului, printr-o rectificare bugetară”, a mai spus ministrul interimar al Sănătăţii.

The post Cseke Attila spune că Ministerul Sănătăţii nu are bani pentru plăti angajații de la UPU și DSP appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor
Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code