Flux-stiri

CSM a avizat desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie

Legile Justiției, lansate în dezbatere publică: Se propune desființarea SIIJLegile Justiției, lansate în dezbatere publică: Se propune desființarea SIIJ

  • CSM a avizat, vineri, desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie.
  • Au fost 11 voturi pentru şi 8 împotrivă.
  • Proiectul a primit aviz favorabil, fără observaţii pe documentul înaintat de ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu.

CSM a avizat, vineri, desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie. Au fost 11 voturi pentru şi 8 împotrivă. Proiectul a primit aviz favorabil, fără observaţii pe documentul înaintat de ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu.

Desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie este un subiect intens discutat în spaţiul public. Coaliţia şi-a asumat în programul de guvernare desfiinţarea SIIJ.

Până la data de 31 martie 2022, vom adopta un act normativ care să prevadă încetarea activităţii SIIJ şi înfiinţarea unei instituţii/structuri care oferă garanţii de independenţă a magistraţilor şi să asigure, în acelaşi timp, mecanisme eficiente pentru o reală şi efectivă răspundere a judecătorilor şi procurorilor, în condiţii de imparţialitate şi de legalitate a procedurilor, în acord cu decizia CJUE din 18 mai 2021, cu avizul Comisiei de la Veneţia din iulie 2021 şi al Consiliul Superior al Magistraturii„, se arată în programul de guvernare.

The post CSM a avizat desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code