Flux-stiri

Cum sărbătoresc alte popoare Crăciunul. Tradiții și obiceiuri în 10 locuri de pe planetă

  • Oamenii din Suedia împodobesc pomii de Crăciun și fac schimb de cadouri alături de Donald Duck.
  • „Fiecare dintre cele cinci stații de cercetare din Antarctica sărbătorește Crăciunul în felul său”, a declarat Kathleen Maclean. Unii cântă colinde, se uită la filme de Crăciun și joacă jocuri de societate.
  • Una dintre cele mai discutate tradiții – cel puțin în afara Japoniei – este fascinația culturii de a mânca pui prăjit de Crăciun, adesea de la lanțul american de fast-food KFC.

Brazii, Moș Crăciun și cadourile sunt caracteristicile Crăciunului. Acestea se regăsesc în casele multor oameni, dar sărbătoarea poate arăta foarte diferit în întreaga lume.

Din Europa până în Asia și până în adâncurile Antarcticii, iată cum este sărbătorit Crăciunul.

Croația

În mod tradițional, Badnjak este cea mai importantă parte a Crăciunului. Cuvântul Badnjak este modul în care croații se referă la Ajunul Crăciunului, provine de la numele bușteanului aprins în Badnja večer, în seara dinaintea zilei de Crăciun, de obicei de către tatăl familiei. În unele regiuni din Croația (de exemplu, în Dalmația), bușteanul este stropit cu vin înainte de a fi aprins.

Suedia

Oamenii din Suedia împodobesc pomii de Crăciun și fac schimb de cadouri, la fel ca în alte părți ale lumii, a declarat suedezul Patrik Kerttu.

Ei sărbătoresc și cu Donald Duck. Anul trecut, peste 4,5 milioane de persoane – aproape jumătate din populația Suediei – au vizionat specialul Disney din 1958 „From All of Us to All of You”, potrivit rețelei europene de știri, The Local. Emisiunea a fost difuzată acolo în fiecare an începând cu 1959.

Mâncărurile populare în această perioadă a anului sunt chiftelele, șunca, somonul afumat sau marinat, heringul murat și o caserolă de cartofi și anșoa numită „Ispita lui Jansson”.

India

Crăciunul este o sărbătoare națională în India. Asta în ciuda faptului că doar 2,4% din populație este creștină, potrivit Pew Research Center. Aparițiile lui Moș Crăciun și sărbătorile în școli sunt frecvente în întreaga țară.

„Crăciunul este o sărbătoare destul de importantă pentru familia mea, deoarece este singurul moment din an în care majoritatea familiei se adună împreună”, a declarat Isha Meleth, care este creștină și provine din statul Kerala, din sudul Indiei. „Construim o iesle de Crăciun [o scenă a nașterilor] în fața casei… în ajunul Crăciunului”.

Două feluri de mâncare populare de Crăciun sunt kheer, o budincă dulce din lapte, și kallappam, o clătită din nucă de cocos și orez care este mai frecventă în sudul Indiei, a spus Meleth.

Japonia

Pentru cei mai mulți din Japonia, Crăciunul este mai degrabă o afacere seculară, decât una religioasă.

Mulți japonezi sărbătoresc această sărbătoare la fel ca Ziua Îndrăgostiților, cuplurile petrecând ziua împreună. Oamenii merg la întâlniri și se plimbă uitându-se la luminile de Crăciun.

Una dintre cele mai discutate tradiții – cel puțin în afara Japoniei – este fascinația culturii de a mânca pui prăjit de Crăciun, adesea de la lanțul american de fast-food KFC.

O campanie de marketing de sărbători din 1974, numită „Kentucky Christmas”, a lansat o practică care este acum sărbătorită de milioane de japonezi, a declarat Tatsuya Noguchi, un reprezentant al KFC Japonia.

Filipine

Aproximativ 92% din cei 110 milioane de locuitori ai Filipinelor sunt creștini. Crăciunul este cel mai important moment al anului în Filipine.

„La fel ca multe culturi latine, familia mea din Filipine sărbătorește Nochebuena, care este o mare sărbătoare în noaptea de Ajun”, a declarat Siena Klinzing, care este pe jumătate filipineză. „Implică să ne întâlnim cu familia, să facem un mare ospăț și să împărțim cadouri”.

Ea a spus că familia ei stă trează, la fel ca în ajunul Anului Nou, pentru a le ura tuturor „Crăciun fericit” imediat ce ceasul bate miezul nopții, a adăugat ea.

O altă tradiție importantă este Simbang Gabi, care înseamnă „slujba de noapte”, unde oamenii se trezesc înainte de răsărit pentru a participa la slujbă timp de nouă zile, între 16 și 24 decembrie. Se crede că cei care termină toate cele nouă zile pot cere o binecuvântare.

Emiratele Arabe Unite

Deși religia oficială de stat a Emiratelor Arabe Unite este islamul, Crăciunul este sărbătorit în unele părți ale țării.

Centrele comerciale și hotelurile sunt adesea puternic decorate cu pomi de Crăciun care se întind pe mai multe etaje, potrivit Visit Dubai, site-ul oficial de turism al emiratului.

Piețele de Crăciun, spectacolele și meniurile speciale de sărbători de la restaurante sunt, de asemenea, frecvente în luna decembrie.

Mexic

Crăciunul în Mexic este marcat de parade mari, costume colorate și pinata plină de bomboane. Însă unul dintre cele mai populare obiceiuri din țară este Las Posadas, o sărbătoare care are loc în cele nouă zile care precedă Crăciunul.

„În fiecare seară, oamenii formează o procesiune cântătoare care este menită să reprezinte călătoria Mariei și a lui Iosif spre Betleem”, a declarat bloggerul culinar mexican Mely Martinez.

Aceste procesiuni culminează de obicei la casa cuiva, unde toată lumea se adună pentru o petrecere cu mâncare precum tamales, punci de Crăciun și bomboane, a spus ea. Alte alimente populare de Crăciun includ pozole, frigărui dulci din aluat prăjit numite bunuelos și o băutură de ciocolată caldă numită champurrado, a spus Martinez.

Kenya

Crăciunul este o perioadă de migrație pentru mulți din Kenya. Orașele, inclusiv capitala Nairobi, se confruntă cu un exod în luna decembrie, când valuri de oameni călătoresc spre orașele și satele lor natale pentru a se reuni cu familiile lor.

În ziua de Crăciun, familiile și prietenii organizează un ospăț care include adesea carne de capră sau de miel la grătar, numită nyama choma, a spus Mandal.

Antarctica

În prezent, Polul Sud găzduiește 70 de stații de cercetare permanente reprezentând 29 de țări diferite, potrivit Oceanwide Expeditions, o companie de turism în Arctica și Antarctica.

Deoarece agitația obișnuită de Crăciun lipsește, stațiile găsesc modalități creative de a sărbători între colegi.

„Fiecare dintre cele cinci stații de cercetare din Antarctica sărbătorește Crăciunul în felul său, în funcție de vreme”, a declarat Kathleen Maclean, reprezentant al British Antarctic Survey. Unii pot frige un curcan și pot mânca conserve și legume congelate, în timp ce alții cântă colinde, se uită la filme de Crăciun și joacă jocuri de societate, a spus ea.

Stația Spațială Internațională

Atât de puternic este spiritul Crăciunului încât oamenii au găsit o modalitate de a-l sărbători la 227 de mile marine (420 de kilometri) deasupra Pământului.

Potrivit site-ului NASA, astronauții de la bordul Centrului Spațial Internațional au sărbătorit Crăciunul, Hanukah și Anul Nou în ultimii 21 de ani și au dezvoltat câteva tradiții de-a lungul timpului.

De asemenea, Crăciunul vine de două ori pe Stația Spațială, deoarece cade pe 7 ianuarie în calendarul ortodox rus, pe care mulți astronauți ruși îl urmează.

The post Cum sărbătoresc alte popoare Crăciunul. Tradiții și obiceiuri în 10 locuri de pe planetă appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 10 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code