Flux-stiri

Primăria București vrea să taxeze zeci de mii de parcări noi: „Venituri de 1 milion de lei pe zi”

Primăria Capitalei vrea să facă mai mulți bani din locurile de parcarePrimăria Capitalei vrea să facă mai mulți bani din locurile de parcare

  • Primăria Capitalei vrea să crească numărul locurilor de parcare din administrare de la 12.000 la 30.000 şi să ajungă la venituri de 1 milion de lei pe zi din parcările publice.
  • Numărul locurilor de parcare din administrarea Companiei Municipale Parking urmează să crească de la 12.000 la 30.000 în 2022, iar Primăria Capitalei are în plan creşterea veniturilor din parcări. Planul vine în contextul în care bugetul PMB merge în prezent numai pe subvenţii şi salarii, nu şi spre investiţii.
  • Dacă în prezent veniturile PMB din parcări sunt de circa 20 de milioane de lei pe an, primăria vrea să ajungă la 1 milion de lei pe zi – adică să încaseze în mai puţin de o lună, cât încasa înainte timp de un an întreg.

Primăria Capitalei vrea să crească numărul locurilor de parcare din administrare de la 12.000 la 30.000 şi să ajungă la venituri de 1 milion de lei pe zi din parcările publice.

„În această săptămână am reuşit să facem primul pas pentru creşterea veniturilor oraşului. A fost aprobat planul de investiţii pentru modernizarea sistemului de administrare al parcărilor din Bucureşti. Punem la lucru una din cele mai de preţ resurse de care dispune Bucureştiul, dar nevalorificată până acum: locurile de parcare. Obiectivul: Un milion de lei/zi – ca sursă de venituri din utilizarea parcărilor din Bucureşti”, a spus Stelian Bujduveanu, viceprimarul Capitalei.

Bucureştiul este printre puţinele oraşe mari din România unde locurile de parcare de pe bulevarde mai sunt gratuite. Pe de altă parte, peste tot în Europa s-au construit numeroase parcări subterane pentru a elibera străzile de maşini, în timp ce în Bucureşti în 30 de ani s-au construit doar două astfel de parcări.

Dincolo de trasarea de noi linii pe asfalt, PMB are în plan digitalizarea locurilor de parcare, blocarea accesului autovehiculelor pe trotuare.

În parcări publice, doar prin acces controlat: fie prin sisteme cu bariere, fie prin sisteme de monitorizare video“, a spus Stelian Bujduveanu.

The post Primăria București vrea să taxeze zeci de mii de parcări noi: „Venituri de 1 milion de lei pe zi” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor
Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code