NEWSNET

Flux-stiri

Cum va arăta valul 5 al pandemiei? Rafila: „Este foarte greu să nu fii infectat”

  • Medicul Alexandru Rafila a fost prezent, luni, în emisiunea „Marius Tucă Show” și a vorbit despre următoarele valuri ale pandemiei, despre care a precizat că nu „vor mai fi probleme de sănătate publică”.
  • Alexandru Rafila a subliniat, însă, că în această perioadă „este foarte greu să nu fii infectat”.
  • El a mai spus că această boală va exista mulți ani, dar nu va mai fi o problemă publică.

Medicul Alexandru Rafila a fost prezent, luni, în emisiunea „Marius Tucă Show” și a vorbit despre următoarele valuri ale pandemiei, despre care a precizat că nu „vor mai fi probleme de sănătate publică”. El a subliniat, însă, că în această perioadă „este foarte greu să nu fii infectat”.

Eu cred personal că valurile următoare – că se discută de 4, 5 – vor înregistra cazuri care nu vor mai pune în pericol nici activitățile economice, sociale și nici sănătatea publică. Poate va fi o localitate sau o comunitate, dar nu mai discutăm de probleme generale. Partea mai puțin bună este această transmisibilitate extremă a acestui tulpini.

Este foarte greu ca în perioada asta să nu fii infectat. Există acest procent de persoane care fac forme simptomatice, unele complicate, și este foarte greu să eviți îmbolnăvirea dacă nu ești vaccinat și este foarte greu să nu îți pui probleme”, a spus medicul, la Aleph News.

Alexandru Rafila a spus că în acel val 4 nu s-a schimbat nimic, „dar oamenii au obosit. Unii au intrat într-un soi de automatism și poartă masca atunci când văd aglomerație. Alții au intrat în alt tip de automatism și nu le mai pasă. Sigur că în momentul în care ești într-o zona aglomerată trebuie să îți pui masca, fără niciun fel de obligativitate. O faci ca să te protejezi și să funcționeze țară. Cred că este mult mai ușor de trimis acest mesaj decât cu note de tip coercitiv”.

El a mai spus că această boală va exista mulți ani, dar nu va mai fi o problemă publică.

„Pentru că această tulpină extrem de contagioasă nu va ocoli sau va sări foarte puțin din persoanele nevaccinate”, a afirmat medicul.

The post Cum va arăta valul 5 al pandemiei? Rafila: „Este foarte greu să nu fii infectat” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor
Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code