Flux-stiri

Dan Vîlceanu, ministrul căruia i-a dat cu virgulă la salariul minim, a comis o nouă gafă

Noul ministru al Finantelor, Dan Vilceanu, sustine o conferinta la sediul ministerului din Bucuresti, marti, 24 august 2021. ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTONoul ministru al Finantelor, Dan Vilceanu, sustine o conferinta la sediul ministerului din Bucuresti, marti, 24 august 2021. ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

  • Dan Vîlceanu a gafat când a vorbit despre City Insurance.
  • Vîlceanu: De principiu nu trebuie ca fraudele să fie acoperie de stat.
  • City Insurance lasă o gaură de peste 500 mil. euro.
  • City Insurance, cel mai mare asigurator RCA din România.
  • ASF a restras autorizația City Insurance.
  • City Insurance a subscris polițe de peste 2.3 mil. RON în 2021.

Cel mai mare faliment al ultimilor ani în România ar trebui – de principiu – să aibă niște vinovați. Și tot – de principiu – ar trebui ca pagubele să nu fie acoperite de români. Asta crede șeful Finanțelor din România.

Ministrul căruia i-a dat cu virgulă la salariul minim a comis o nouă gafă. Dan Vîlceanu a vorbit despre falimentul City Insurance – cel mai mare asigurator RCA din România. City Insurance a încasat prime de asigurare de la peste 3 milioane de români. Acum e în faliment pentru că nu mai are bani.
„Nu suntem de acord cu fraudele”, spune Dan Vîlceanu – ca și cum n-ar fi ceva normal. City Insurance lasă o gaură de 500 de milioane de euro.

„Vreau să vă spun că eu – în pricipiu – nu sunt de acord, mai ales în condițiile în care se dovedește că a fost o fraudă, cu acoperirea fraudelor din banii dumneavoastră și ai noștri. Adică cu bani de la stat. Cred că pagubele trebuie recuperate de la cei care au săvârșit-o… Vreau să vă spun că în mom entul de față din Fondul de Garantare se plătesc și alte falimente”, spunea Dan Vîlceanu.

Falimentul celui mai mare asigurator RCA din România, City Insurance, are un ecou puternic în buzunare – ale statului, dar și ale românilor, pentru că tot ei sunt cei care contribuie la buget.

Prognoza pagubelor falimentului City Insurance

Ziarul Financiar a făcut o prognoză a pagubelor falimentului City Insurance. Bazată pe datele altor două falimente la fel de sonore – Astra Asigurări și Carpatica Asigurări.

Daunele acoperite de stat (Fondul de Garantare) după falimentele asiguratorilor:

  • Faliment Astra (2014) – 610 mil. RON din 770 mil. RON prime brute subscrise / 80%
  • Faliment Carpatica (2015) – 553 mil. RON din 583 mil. RON prime brute subscrise / 95%

Potrivit datelor furnizate de Fondul de Garantare Ziarului Financiar, statul a fost cel care a plătit și încă mai are de plată 610 milioane de lei în urma falimentului Astra – din 770 de milioane încasați din prime în ultimul an de funcționare – și alte 553 de milioane în urma falimentului Carpatica. Procentual, statul a acoperit peste 80 la sută din datoriile celor două companii.

Dacă același fond de garantare va acoperi primele de asigurare pe care ar fi trebui să le acopere City Insurance – suma ar putea ajunge – cum spuneam – la peste 2.5 milioane lei – adică peste 500 milioane euro.

The post Dan Vîlceanu, ministrul căruia i-a dat cu virgulă la salariul minim, a comis o nouă gafă appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code