Flux-stiri

Danemarca, prima țară din UE care aprobă pilula anti-Covid de la Merck

  • Medicamentul a fost aprobat de autoritatea de reglementare a Uniunii Europene.
  • Danemarca a înregistrat miercuri cel mai mare număr de cazuri noi de la începutul pandemiei.
  • Pilula este în curs de aprobare și în SUA.

Joi, Danemarca a devenit prima țară din Uniunea Europeană care a autorizat molnupiravirul, un tratament anti-Covid, produs de laboratorul american Merck, pentru pacienții cu simptome de risc. Comercializat sub numele de Lagevrio, medicamentul pe bază de pilule a fost aprobat de autoritatea de reglementare a Uniunii Europene pentru uz de urgență la jumătatea lunii noiembrie, înainte de a fi autorizat oficial pentru comercializare.

Lagevrio a fost aprobat din noiembrie în Marea Britanie și este în curs de aprobare în SUA, dar rezultatele sale mai slabe decât cele așteptate determină țările să aștepte.

„Recomandăm tratamentul cu pilule pentru că suntem convinși că beneficiile depășesc efectele nocive pentru acei pacienți care sunt cei mai expuși riscului de a se îmbolnăvi grav de Covid-19”, a declarat într-un comunicat oficialul Agenției Naționale de Sănătate (ANS), Kirstine Moll Harboe.

„Suntem pe deplin conștienți de faptul că acesta este un tratament nou și neaprobat despre care nu avem încă multe cunoștințe”, a recunoscut SST, asigurând că monitorizează îndeaproape efectele tratamentului. Anunțul vine în contextul în care Danemarca se confruntă cu un val record de cazuri de Covid-19 și cu un focar al noii variante Omicron, care ar trebui să devină dominant în Copenhaga în această săptămână.

Numărul zilnic de cazuri noi a ajuns miercuri la 8.770, cea mai mare cifră raportată vreodată pentru o populație de 5,8 milioane de locuitori.

The post Danemarca, prima țară din UE care aprobă pilula anti-Covid de la Merck appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code