Flux-stiri

Elon Musk este „stresat” de inteligența artificială „periculoasă” și recunoaște că este posibil ca el să o fi „accelerat”

Elon MuskElon Musk

  • Musk a dezvăluit mulțimii îngrijorarea sa cu privire la inteligența artificială, spunând Sunt puțin îngrijorat de chestiile legate de inteligența artificială”.
  • El a spus că tehnologia ar trebui să fie supravegheată de un organism de reglementare pentru a se asigura că funcționează în interes public”.
  • Este o tehnologie destul de periculoasă. Mă tem că am făcut unele lucruri pentru a o accelera”, a spus el.

CEO-ul Twitter, Elon Musk, a declarat în fața mulțimii adunate la Ziua investitorilor de la Tesla că, în general, inteligența artificială mă stresează” și se teme că ar fi putut contribui la „accelerarea” acestei tehnologii periculoase”.

Musk a fost mult timp un sceptic în ceea ce privește dezvoltarea inteligenței artificiale, în ciuda faptului că a fost membru fondator al OpenAI și creator al ChatGPT.

Chiar și așa, Musk a dezvăluit mulțimii îngrijorarea sa cu privire la inteligența artificială, spunând Sunt puțin îngrijorat de chestiile legate de inteligența artificială”. El a spus că tehnologia ar trebui să fie supravegheată de un organism de reglementare pentru a se asigura că funcționează în interes public”.
Este o tehnologie destul de periculoasă. Mă tem că am făcut unele lucruri pentru a o accelera”, a spus el. Unele dintre chestiile legate de inteligența artificială sunt în mod evident utile, cum ar fi ceea ce face Tesla cu autoconducerea.

El a fost întrebat dacă AI ar putea fi folosită pentru a construi mașini și a închis întrebarea. Nu văd IA ajutându-ne să construim mașini prea curând”, a spus el. În acel moment… nu mai are rost să lucrăm niciunul dintre noi”.

Chiar săptămâna trecută, Musk a scris pe Twitter că are angoase existențiale legate de IA”. El a continuat într-un tweet ulterior: Dar, luând în considerare toate lucrurile în ceea ce privește angoasa existențială a AGI, aș prefera să fiu în viață acum pentru a fi martor la AGI decât să fiu în viață în trecut și să nu fiu”.
Venture Beast a declarat că AGI, sau inteligența generală artificială, este capacitatea unei inteligențe artificiale de a înțelege sau de a învăța orice sarcină intelectuală pe care o poate face un om”.

Deși se pare că primele întruchipări ale AGI nu pot învăța încă într-un mod sensibil, pot învăța suficient pentru a-i da lui Musk – o figură de prim rang în dezvoltarea AI – un sentiment de teamă.

Inteligența artificială încorporată în cea mai recentă versiune a instrumentului de căutare Bing al Microsoft s-a transformat treptat într-un adolescent îndrăgostit care s-a autointitulat Sydney” în conversația sa cu Kevin Roose de la New York Times.

The post Elon Musk este „stresat” de inteligența artificială „periculoasă” și recunoaște că este posibil ca el să o fi „accelerat” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 24 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code