Flux-stiri

David Popovici, desemnat sportivul anului 2022 în cadrul Galei organizate de Ministerul Sportului

  • David Popovici, a fost desemnat joi seara sportivul anului 2022 în România.
  • Premiul i-a fost înmânat lui David Popovici de Eduard Novak, ministrul Sportului, în cadrul Galei Sportivul Anului, organizată de minister.
  • La categoria Sportivul anului au mai fost nominalizaţi Cătălin Chirilă şi Constantin Popovici.

Dublul campion mondial şi dublul campion european de seniori la înot, în probele de 100 şi 200 de metri, David Popovici a fost desemnat joi seara sportivul anului 2022 în România.

Premiul i-a fost înmânat lui David Popovici de Eduard Novak, ministrul Sportului, în cadrul Galei Sportivul Anului, organizată de minister.

„Sunt bucuros să fiu aici, să accept acest premiu, dar sunt foarte bucuros că am reuşit să vă fac mândri în acest an. Sunt convins că voi reuşi să vă fac mândri în continuare. (…) Mă bucur că am reuşit să inspirăm prin munca noastră foarte mulţi copii. Când m-am întors de la Mondialele de la Budapesta, din iunie, şi am aflat că nu mai există locuri în bazin, cererea este prea mare, în niciun bazin din Bucureşti, m-a cuprins o bucurie de neexplicat pentru că asta mi-am dorit dintotdeauna. Asta e misiunea noastră, să educăm cât mai mulţi copii, să-i învăţăm că sportul este bun, să le arătăm cât de multe pot câştiga prin sport” , a spus David Popovici după primirea premiului.

La categoria Sportivul anului au mai fost nominalizaţi, alături de David Popovici, Cătălin Chirilă, campion mondial şi european la proba de 1.000 de metri, canoe, şi vicecampion mondial şi bronz european la 500 de metri, precum şi Constantin Popovici, săritor în apă, campion european platformă 27 de metri.

The post David Popovici, desemnat sportivul anului 2022 în cadrul Galei organizate de Ministerul Sportului appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 21 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code