Flux-stiri

Oficial israelian: doi bărbați arabi înarmați au ucis doi oameni în Israel și au fost împușcați

  • Doi bărbați arabi înarmați au ucis, duminică, două persoane în Israel și au fost, apoi, împușcați.
  • Secretarul de stat american și trei miniștri de externe arabi vizitau țara pentru un summit.
  • Oficialii au declarat că cei doi atacatori din Hadera, un oraș situat la aproximativ 50 km nord de Tel Aviv, erau cetățeni arabi din Israel. Presa israeliană a relatat că aceștia erau simpatizanți ai Statului Islamic.

Doi bărbați arabi înarmați au ucis, duminică, două persoane, un bărbat și o femeie, în Israel și au fost, apoi, împușcați, au declarat oficiali israelieni din domeniul securității. În acest timp, secretarul de stat american, Antony Blinken și trei miniștri de externe arabi vizitau țara pentru un summit.

Oficialii au declarat că cei doi atacatori din Hadera, un oraș situat la aproximativ cincizeci de km nord de Tel Aviv, erau cetățeni arabi din Israel. Presa israeliană a relatat că aceștia erau simpatizanți ai Statului Islamic.

Atacul a avut loc la cinci zile după ce un arab din sudul Israelului a ucis cel puțin patru israelieni în orașul Beersheba, înainte de a fi împușcat mortal de un trecător, relatează Reuters.

Imaginile surprinse de camerele de supraveghere difuzate de posturile de televiziune israeliene au arătat doi bărbați deschizând focul pe o stradă principală din Hadera.

„Două persoane au fost ucise de atacatori”, au declarat poliția și serviciile de urgență.

Poliția a declarat că cei doi atacatori au fost împușcați mortal de polițiști care luau masa la un restaurant din apropiere.

„Din fericire, ofițerii noștri au reușit să îi neutralizeze pe atacatori și să prevină un atac terorist de mai mare amploare”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției naționale, Eli Levy, la televiziunea israeliană Kan.

Între timp, în sudul Israelului, miniștrii de externe ai Emiratelor Arabe Unite, Bahrainului și Marocului, trei țări care au normalizat relațiile cu Israelul, în 2020, s-au reunit pentru un summit la care a participat și secretarul de stat american, Antony Blinken.

Ministrul israelian de externe, Yair Lapid, „i-a pus la curent pe miniștrii de externe participanți la summitul din Negev cu detaliile atacului terorist din Hadera”, a scris, pe Twitter, ministerul israelian de externe.

„Toți miniștrii de externe au condamnat atacul și au cerut să trimită condoleanțe familiilor victimelor”, a precizat ministerul.

Oficialii israelieni din domeniul securității au avertizat cu privire la o escaladare a atacurilor asupra israelienilor în perioada premergătoare lunii sfinte musulmane a Ramadanului din aprilie.

Premierul Israelului, Naftali Bennett, s-a deplasat în cursul nopţii la locul atentatului şi le-a mulţumit agenţilor de poliţie implicaţi în neutralizarea teroriştilor. Prim-ministrul va organiza o reuniune de urgenţă cu şefii serviciilor de securitate israeliene.

Secretarul de Stat american, Antony Blinken, a condamnat vehement atacul terorist din Israel.

„Condamnăm atacul terorist comis astăzi în Hadera. Astfel de acte de violenţă fără sens şi crimele de acest fel nu îşi au locul în societate. Suntem alături de partenerii israelieni şi le transmitem condoleanţe familiilor victimelor”, a declarat Antony Blinken, prin Twitter.

The post Oficial israelian: doi bărbați arabi înarmați au ucis doi oameni în Israel și au fost împușcați appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code