Flux-stiri

De ce aleargă sportivii cu limba scoasă pe teren? Jude Bellingham a fost dus la posturolog

  • Mijlocașul ofensiv al echipelor Real Madrid și Angliei scoate adesea limba pe teren.
  • Michael Jordan de la NBA și Pete Sampras au făcut-o, de asemenea, involuntar.
  • În România, Claudiu Keșeru a folosit acest gest, analizat acum atent de specialiști.

Mijlocaşul ofensiv britanic, Jude Bellingham a fost dus la posturolog de presa mondială, după ce a fost surprins scoţând deseori limba în timp ce joacă fotbal pentru Real Madrid, precum şi la naţionala Angliei.

Acesta nu este însă, singurul sportiv surprins făcând un astfel de gest. Înaintea lui Beligham, baschetbalistul Michael Jordan de la NBA a fost surprins scoțând limba pe teren, involuntar. La fel și tenismenul Pete Sampras.

Şi s-au născut întrebările. De ce „îşi scoate limba” un sportiv, în timpul efortului? Nicola Bianchi, absolvent în Ştiinţe Motorii a studiat fenomenul și a demonstrat că „muşcătura este folosită pentru stabilizarea ocluziei gurii, îmbunătăţeşte gestul și dă o capacitate mai mare de exprimare a forţei”.

În România exista până de curând un sportiv care scotea limba în timpul efortului făcut la meciuri. Este vorba despre fotbalistul orădean Claudiu Keşeru, retras recent din activitate. Din acest motiv, în 2014, la UTA, Keșeru a fost dat afară de la prima selecție la FC Bihor.

Citește și

The post De ce aleargă sportivii cu limba scoasă pe teren? Jude Bellingham a fost dus la posturolog appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 58 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code